12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialReacția SUA, după anunțul liderului de la Kremlin privind expulzarea a 755...

Reacția SUA, după anunțul liderului de la Kremlin privind expulzarea a 755 de diplomați americani din Rusia: Este o situație nedreaptă

Departamentul de Stat al Statelor Unite a calificat, luni, decizia Moscovei de a reduce personalul diplomatic american, drept regretabilă și nedreaptă, potrivit News.ro.

Ministerul rus de Externe a dispus, vineri, o reducere în urma căreia, începând de la 1 septembrie, personalului diplomatic american în Rusia să fie de 455 de persoane. Moscova a luat această decizie ca măsură de retorsiune faţă noile sancţiuni adoptate săptămâna trecută de Congresul Statelor Unite şi trimise la promulgare preşedintelui Donald Trump.

"Am așteptat suficient, sperând că situația s-ar putea îmbunătăți", a declarat liderul de la Kremlin. "Se pare că, chiar dacă situația se schimbă, asta nu se va întâmpla prea curând", a apreciat el.

Liderul de la Kremlin a anunțat că Rusia va expulza 755 de diplomați americani, ca răspuns la sancțiunile împotriva Moscovei votate săptămâna aceasta de Congresul Statelor Unite, a anunțat duminică președintele Vladimir Putin la canalul de știri Rossia 24

Rusia ar putea lua și alte măsuri împotriva Statelor Unite, dar nu imediat. "Sunt împotriva acestui lucru astăzi", a spus Putin. El a arătat că Moscova și Washingtonul înregistrează totuși progrese în cooperarea internațională și a oferit exemplul zonei de relaxare a conflictului din sudul Siriei.

Casa Albă a anunțat vineri că președintele american Donald Trump va promulga sancțiunile împotriva Rusiei, așa cum au fost votate aproape în unanimitate marți în Camera Reprezentanților din Congresul SUA și joi în Senat, ca reacție la presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Măsurile adoptate de Washington ar putea duce și la sancționarea unor firme din Uniunea Europeană.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă