13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin, apel la rezolvarea crizei nord-coreene prin dialog: Provocările, presiunile și retorica...

Putin, apel la rezolvarea crizei nord-coreene prin dialog: Provocările, presiunile și retorica care insultă duc spre impas

Președintele rus Vladimir Putin consideră că situația din Peninsula Coreea se află la limita unui conflict de anvergură, astfel că numai un dialog fără condiții prealabile ar putea rezolva criza nord-coreeană, informează Ria Novosti și DPA, citate de Agerpres.

 Astfel, într-un articol publicat de cele mai importante ziare din țările BRICS ( n.r – Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), liderul de la Kremlin susține că este „greșită și fără perspectivă” ideea că numai presiunea exercitată la adresa Phenianului poate duce la oprirea programelor nuclear și de rachete ale Coreei de Nord.


Astfel, el a enunțat poziția Rusiei față de conflictul nord-coreean, subliniind că poate fi soluționat numai prin dialog, fără provocări și exercitarea de presiuni.

„Problemele regiunii nu pot fi rezolvate decât printr-un dialog angajat de toate părțile interesate și fără condiții prealabile. Provocările, presiunile și retorica militaristă și insultătoare duc spre impas", a insistat Vladimir Putin.

Totodată, liderul rus a precizat că Moscova și Beijingul au elaborat o „foaie de parcurs pentru reglementarea situației din Peninsula Coreeană, menită să contribuie la reducerea treptată a tensiunilor, la crearea unui mecanism pentru o pace durabilă și securitate", fără a folosi amenințări sau forța militară.



Aceste comentarii vin în contextul în care de o lună președintele american Donald Trump este implicat într-un război al declarațiilor cu Coreea de Nord, după ce a amenințat cu „foc și furie". În replică, regimul de la Phenian a avertizat că va lansa o salvă de rachete în direcția teritoriului american din Guam.

Phenianul a continuat provocările la adresa vecinilor săi și a efectuat marți un test cu rachetă cu rază intermediară ce a survolat Japonia înainte de a cădea în Oceanul Pacific, în pofida rezoluțiilor ONU și a noilor sancțiuni impuse luna trecută, destinate să reducă cu o treime veniturile din exporturi ale regimului comunist nord-coreean, ca reacție la recentele sale teste cu rachete.

Săptămâna trecută, SUA și Japonia au impus sancțiuni individuale împotriva unor entități și persoane particulare care fac afaceri cu Phenianul din țări ca Rusia și China.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă