12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Procurorii l-au trimis în judecată pe Donald Trump, sub acuzația de...

VIDEO. Procurorii l-au trimis în judecată pe Donald Trump, sub acuzația de conflict de interese

Procurori generali democraţi au intentat proces contra preşedintelui SUA, republicanul Donald Trump, acuzându-l de încălcarea clauzelor anticorupţie şi principiilor statului de drept prin menţinerea indirectă a controlului asupra afacerilor, informează presa din SUA citată de Mediafax.

Totuși, Casa Albă şi Partidul Republican resping aceste acuzaţii.

Procurorul general din Districtul Columbia, Karl A. Racine (democrat), şi omologul său din statul Maryland, Brian E. Frosh (democrat), argumentează, în cadrul unui proces, că decizia lui Donald Trump de a fi în continuare principalul acţionar al companiilor sale, deşi este preşedinte al SUA, "pune sub semnul întrebării principiile statului de drept şi integritatea sistemului politic american", conform cotidianului The Washington Post.

În cursul unei conferinţe de presă, Karl Racine şi Brian Frosh l-au acuzat pe Donald Trump de "încălcarea flagrantă" a Clauzei remuneraţiilor din Constituţia SUA.

"Situaţiile de conflict de interese create sunt atât de ample încât cetăţenii americani nu vor putea spune cu certitudine dacă acţiunile decise de Trump într-o anumită zi sunt în interesul ţării sau al companiilor", a afirmat Frosh. "Cetăţenii trebuie să ştie că un preşedinte care ne trimite copiii în zone de război nu face acest lucru din preocupări pentru afacerile sale. Trebuie să ştie că preşedintele nu va semna vreun tratat cu altă naţiune doar pentru că el deţine un teren de golf acolo", a adăugat el.

Trimiterea în judecată a președintelui Donald Trump intervine la doar câteva zile după ce fundația lui Eric Trump, unul dintre fiii lui Donald Trump, a început să fie anchetată de procurorul statului New York, în urma suspiciunii că ar fi alimentat sursele de venit ale tatălui său.

Pe de altă parte, Eric Trump a declarat că politicienii democrați din Statele Unite, „nici măcar nu sunt oameni” și că Partidul Democrat ar fi "în pragul imploziei".

Alte acuzații îl vizează pe ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, care este suspectat de FBI că are legături cu Rusia. În replică, preşedintele Donald Trump a acuzat presa din SUA că ar răspândi ştiri false despre ginerele său, Jared Kushner.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă