16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Trump susține consolidarea NATO pentru contracararea Rusiei, cu o condiție: Apărarea...

Președintele Trump susține consolidarea NATO pentru contracararea Rusiei, cu o condiție: Apărarea colectivă nu va fi incorectă financiar

Administrația Trump susține consolidarea Alianţei Nord-Atlantice pe fondul agresiunilor Rusiei, afirmă Kay Bailey Hutchison, noul ambasador american la NATO, potrivit Mediafax.

Kay Bailey Hutchison, fost membru al Parlamentului statului Texas, a început, luni, mandatul de ambasador al Statelor Unite la Alianţa Nord-Atlantică. Administraţia de la Washington susţine consolidarea NATO în contextul Rusiei "agresive", a declarat Hutchison în cursul audierilor în Congresul SUA.

"Preşedintele Donald Trump menţine angajamentul care decurge din Articolul 5 al Tratatului NATO" – clauza apărării reciproce, a subliniat Hutchison.

Însă apărarea colectivă în cadrul Alianţei Nord-Atlantice "nu va fi incorectă financiar" pentru cetăţenii americani, a subliniat noul ambasador al SUA la NATO. Donald Trump a cerut în mai multe rânduri tuturor statelor NATO să aibă bugete proporţionale în domeniul apărării.

Cele mai citite

Florin Piersic, în pericol. Actorul suferă de septicemie, o infecție generalizată în corp

Potrivit declarațiilor managerului Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Florin Crișan, actorul în vârstă de 88 de ani Florin Piersic se confruntă cu o infecție generalizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă