11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele sirian, Bashar al-Assad: Este un moment critic în acest război și...

Președintele sirian, Bashar al-Assad: Este un moment critic în acest război și suntem pe drumul spre victorie

Președintele sirian, Bashar al-Assad, a afirmat duminică, într-un interviu acordat unei publicaţii franceze, că eliberarea orașului Alep reprezintă “un moment critic” din războiul care a început în 2011 și că regimul său de află “pe drumul spre victorie”, citează Agerpres.

“Este un moment critic în acest război și suntem pe drumul spre victorie. Nu considerăm asta o victorie, pentru că o victorie va fi atunci când vom elimina toți teroriștii”, a declarat Bashar al-Assad în acest prim interviu acordat unor media franceze după cucerirea Alepului, difuzat la postul de radio RTL, canalul de televiziune LCP, precum și la postul de radio și televiziune France info.

Întrebat în legătură cu grelele bombardamente care au devastat orașul și au făcut numeroase victime, inclusiv printre civili, Bashar al-Assad a afirmat că, “uneori, acesta este prețul care trebuie plătit”.

“Bineînțeles că este dureros pentru noi, sirienii, să vedem o parte din țară distrusă, precum și o baie de sânge”, dar “nu am auzit niciodată vorbindu-se în istorie despre un război bun (…) Toate războaiele sunt rele. Problema este cum să îi eliberăm pe civili de teroriști. Este mai bine să îi lăsăm sub puterea lor, cu toate decapitările, execuțiile? (…) Nu, trebuie să îi eliberăm (…) și, uneori, acesta este prețul care trebuie plătit”, a subliniat șeful statului sirian.

Declanșat în martie 2011 de represiunea manifestanților prodemocrație, conflictul din Siria a devenit extrem de complex odată cu intervenția străină și ascensiunea în putere a jihadiștilor. Războiul a făcut peste 310.000 de morți și a aruncat pe drumuri milioane de persoane.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă