17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPolonia: Ambasadorul rus, chemat să dea explicații, după declarațiile vicepreședintelui Dumei

Polonia: Ambasadorul rus, chemat să dea explicații, după declarațiile vicepreședintelui Dumei

Ministerul polonez de Externe l-a convocat, marţi, pe ambasadorul rus la Varșovia, să explice declarațiile vicepreședintelui Dumei, Vladimir Jirinovski, care a spus, printre altele, că "Polonia va fi ştearsă de pe faţa pământului", relatează Radio Polonia, conform Mediafax.

Citește și: Vicepreședintele Dumei: Polonia și statele baltice riscă ”să fie șterse de pe fața pământului”, în cazul agravării crizei din Ucraina

Într-un interviu acordat Radio Polonia, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe Marcin Wojciechowski a refuzat să dezvăluie detalii despre discuţia cu ambasadorul Vladimir Grinin, afirmând doar că a avut loc o întâlnire.

"Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic", a afirmat preşedintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului. Ele "vor fi nimicite. Nimic nu va rămâne acolo. Liderii acestor state pitice ar trebui să se gândească cine sunt", a adăugat el, pe fondul escaladării conflictului din Ucraina.

Întrebat dacă tratează cu seriozitate declaraţiile lui Jirinovski, ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski a declarat marţi seara pentru Polsat TV: "Atât de serios, încât l-am convocat pe ambasadorul rus la Ministerul de Externe şi l-am întrebat care este poziţia autorităţilor (ruse)".

Ministerul polonez de Interne Bartlomeij Sienkiewicz a declarat că Jirinovski este cunoscut pentru comentariile sale extremiste despre tot felul de subiecte.

Rusia a început să trimită peste 200 de camioane încărcate cu ajutor umanitar către estul Ucrainei, marţi. Guvernul ucrainean se teme însă că Rusia foloseşte pretextul ajutorului umanitar pentru a furniza arme separatiştilor. "Rusia joacă un joc absolut cinic", a declarat marţi adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Danilo Lubkiski.

Cele mai citite

Metoda folosită de o femeie pentru a scăpa de un violator

O femeie din Iași a reușit să scape din mâinile unui atacator de 21 de ani, care a pătruns în casa ei cu intenția...

Primăria Capitalei vrea să combată țânțarii cu dronele

Primăria Municipiului București a testat miercuri, 18, septembrie, în parcul Cișmigiu, o metodă modernă de combatere a larvelor de țânțari – cu ajutorul dronelor. „Avem...

Protocol pentru siguranța bolnavilor

Bolnavii sau aparţinătorii vor putea semnala atunci când rezultatele analizelor sau investigațiilor medicale nu sunt corecte  RENAR, singurul organism de acreditare recunoscut la nivel european şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă