31.8 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialPentagon: SUA au încercat eliberarea ostaticului deţinut în Yemen de Al-Qaida. Nu...

Pentagon: SUA au încercat eliberarea ostaticului deţinut în Yemen de Al-Qaida. Nu au reuşit

Administraţia de la Washington au încercat să elibereze mai mulţi ostatici reţinuţi în Yemen de reţeaua teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia, confirmă Departamentul american al Apărării, însă americanul Luke Somers nu a fost găsit, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) a ameninţat joi, într-o înregistrare video, că îl va executa pe ostaticul american Luke Somers, un fotoreporter în vârstă de 33 de ani. Naser ben Ali al-Ansi, un reprezentant al grupului terorist, ameninţă că ostaticul va fi executat în trei zile dacă Statele Unite nu dau curs revendicărilor.

Surse anunţaseră, joi dimineaţă, că unităţi speciale yemenite şi comandouri americane au efectuat la sfârşitul lunii noiembrie o operaţiune împotriva unor combatanţi Al-Qaida, în provincia Hadramaut, situată în sud-estul Yemenului, în scopul eliberării unor ostatici.

 

Cele mai citite

Metrorex anunță restricții de trafic în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere, 3 luni

Traficul rutier în zona Piaţa Montreal - Piaţa Presei Libere va fi restricţionat, timp de trei luni, din 6 iulie, ca urmare a desfăşurării...

Rata șomajului din România, în ușoară scădere

Rata şomajului în România se situa, la finele lunii mai, la 3,09%, cu 0,01 puncte procentuale sub nivelul din luna anterioară, arată datele centralizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă