30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPașapoarte de Letonia, Polonia, Germania, Ungaria și România, falsificate de mafia rusă

Pașapoarte de Letonia, Polonia, Germania, Ungaria și România, falsificate de mafia rusă

Agenţii care au legături cu mafia rusă oferă cetăţenilor ruşi şi ucraineni care nu au acest drept paşapoarte ale unor state europene, inclusiv româneşti, în schimbul unor sume importante de bani, relatează The Mail on Sunday în ediţia electronică. Programele de acordare a cetățeniei a cinci țări, printre care și România, sunt folosite de mafioți pentru acordarea ilegală de pașapoarte.

Guvernul leton le acordă cetăţenie urmaşilor victimelor lui Stalin deportate în Siberia în anii 1940, iar Polonia, Germania, România şi Ungaria au programe similare pentru descendenţii cetăţenilor lor rămaşi în fosta URSS. The Mail on Sunday a descoperit astfel de agenţii care oferă posibilitatea de a obţine paşapoarte ale unor state membre UE cetăţenilor ruşi şi ucraineni care nu au dreptul la aceste documente. O agenţie din Kiev susţine că pentru sume cuprinse între 7.500 şi 15.000 de euro, avocaţii săi "au găsit metode rapide de a dobândi cetăţenie română şi paşaport, dar şi cetăţenia altor state UE".

Agenţia afirmă de asemenea că ucrainenii cu paşaport UE vor avea dreptul de a munci în "Anglia". "După ce îţi găsim rudele române, va trebui să dovedeşti la tribunal că sunt autentice", i-a spus directorul agenţiei unei presupuse cliente, care a precizat însă că nu are astfel de rude. "Nu contează. Noi găsim pe cineva cu acelaşi nume de familie care a trăit în ţară înainte de 1940", i-a răspuns directorul.

Există şi posibilitatea de a obţine un paşaport ungar, care costă 22.000 de euro. Când femeia a afirmat că nu ştie limba maghiară, i s-a spus de asemenea că nu contează. "Specialiştii noştri verifică în registrele bisericilor şi alte baze de date. După ce găsim o persoană, e ca şi rezolvat. Trebuie doar să mergi la Budapesta pentru a ridica paşaportul şi cartea de identitate. Vei avea toate beneficiile unui cetăţean ungar şi al UE", a adăugat directorul agenţiei.

Cele mai citite

Reacții dure după penalty-ul primit de România cu Slovacia. “O pată neagră pentru fotbal”

România a reușit să se califice zn optimile campionatului european de fotbal, pentru a doua oară în istorie, după un 1-1 cu Slovacia. Trupa lui...

VIDEO. Edward Iordănescu, mândru de băieții lui și de suporterii naționalei: “Muncim din toate puterile ca să nu îi dezamăgim”

Declarația lui Edward Iordănescu, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, după egalul cu Slovacia (1-1) și calificarea în optimile de finală ale EURO...

VIDEO. Edward Sanda și Cleopatra Stratan nu au mai rezistat! “În ultima perioadă…”

Într-un interviu acordat cancan.ro, Edward și Cleopatra Stratan au dezvăluit detalii despre viața lor personală și profesională, marcând o perioadă plină de provocări și...
Ultima oră
Pe aceeași temă