4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialOpoziţia maghiară îl acuză de XENOFOBIE pe Viktor Orban după declaraţiile de...

Opoziţia maghiară îl acuză de XENOFOBIE pe Viktor Orban după declaraţiile de la Băile Tuşnad

Opoziţia de la Budapesta a reacţionat, sâmbătă, la declaraţiile făcute de premierul Viktor Orban la Băile Tuşnad şi l-au acuzat acuzându-l că alimentează “xenofobia“, generează o falsă stare de alertă şi ignoră valorile europene, informează MTI, preluată de Mediafax.

Viktor Orban a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară “Tusványos” de la Băile Tuşnad, că imigraţia ilegală reprezintă “o ameninţare la adresa Europei“, existând riscul “pierderii identităţii culturale europene, iar masele de extracomunitari clandestini contribuie la amplificarea terorismului, şomajului şi infracţionalităţii“.

CITEŞTE ŞI  Viktor Orban spune că “trebuie să ne reîntoarcem la o relaţie eficientă româno-maghiară”

Premierul de dreapta al Ungariei a criticat formaţiunile de stânga. “Partidele de stânga din Europa văd imigraţia ca pe o oportunitate, nu ca pe o ameninţare. Vor să anuleze conceptul de state-naţiuni. În 2004, formaţiunile de stânga din Ungaria instigau lumea împotriva etnicilor maghiari din străinătate. Acum, vor să primească extracomunitari cu braţele deschise. Politicienilor de acest fel pur şi simplu nu le plac ungurii. Dacă stânga ar fi ajuns la putere în 2014, Ungaria ar fi devenit o tabără de refugiaţi în doar câţiva ani“, a acuzat Viktor Orban.

CITEŞTE ŞI  Viktor Orban, la Băile Tuşnad: Imigraţia ILEGALĂ favorizează TERORISMUL

În replică, partidul naţionalist Jobbik i-a cerut premierului ungar să ceară modificarea tratatelor europene sau reconfigurarea relaţiei Ungariei cu Uniunea Europeană. “Dacă Viktor Orban este cu adevărat preocupat de autodeterminarea naţiunilor în Europa, trebuie să reinstituie controalele la frontierele cu state Schengen şi să refuze accesul imigranţilor care vin din raţiuni economice“, a comunicat Jobbik.

CITEŞTE ŞI  FOTO. Viktor Orban, premierul Ungariei, participă la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad  

Viktor Orban pare să vorbească mult şi să facă puţin“, a spus Daniel Karpat, un lider al partidului naţionalist. Viktor Orban a făcut nişte declaraţii confuze. A spus unele lucruri oribile şi cuvinte goale“, a reacţionat Nora Hajdu, un lider al partidului Egyutt 2014 (Împreună 2014, centru-stânga).

“Afirmaţiile conform cărora partidele de stânga nu ar agrea cetăţenii ungari sunt oribile. Orban a demonstrat încă o dată că este imposibil să cooperezi cu el. Nu este un intelectual european, nu reprezintă valorile europene, se îndreaptă spre est“, a subliniat Hajdu.

Partidul Liberal (MLP) l-a acuzat pe Viktor Orban că alimentează xenofobia şi încearcă să creeze o situaţie de alertă. “Orban şi-a regăsit duşmanii de la Bruxelles – partidele de stânga şi africanii înfometaţi“, a comunicat formaţiunea.

 

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă