Jeff Sessions, procuror general al SUA: Acuzațiile că aş fi conspirat cu Rusia în favoarea lui Trump sunt un "neadevăr detestabil"

de Mihai Diac , 14 iunie 2017 - stire actualizata la ora 09:52, 14 iunie 2017
Jeff Sessions

Jeff Sessions, procurorul general al SUA, a declarat în timpul audierii publice în faţa Comisiei pentru Informaţii a Senatului că acuzația că ar fi fost informat sau ar fi luat parte la eventuale conexiuni între Rusia şi campania prezidenţială a lui Donald Trump reprezintă un "neadevăr detestabil", informează Mediafax.

Potrivit site-ului ziarului The Independent, audierea lui Sessions, un consilier apropiat al lui Trump pe perioada campaniei prezidenţiale, a durat peste două ore.

"Colegi, daţi-mi voie să afirm asta clar: nu m-am întâlnit niciodată şi nici nu am avut vreo conversaţie cu un rus sau un alt alt oficial străin în privinţa unei interferenţe cu orice campanie sau alegere în SUA", a spus Sessions.

"Mai mult de atât, nu deţin nicio informaţie în privinţa unei eventuale asemenea conversaţii avută de cineva ce a avut legătură cu campania lui Trump", a adăugat acesta.

Sessions a recunoscut anterior că s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, în două rânduri anul trecut.

Înaintea acestei audieri au existat însă informaţii că Sessions ar fi avut o a treia întrevedere, neoficială cu Serghei Kislyak, unde Trump ţinea primul său discurs în privinţa politicii externe. El a afirmat însă că există posibilitatea să se fi întâlnit cu ambasadorul rus la o recepţie, unde participau zeci de alte persoane, deşi a adăugat că nu-şi aduce aminte ca acest lucru să fi avut loc.

Audierea lui Jeff Sessions vine după ce fostul director al FBI, James Comey, a depus mărturie în faţa aceleiaşi comisii şi a sugerat că s-ar putea să existe mai multe informaţii compromiţătoare privind procurorul general şi ancheta despre legăturile dintre echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

James Comey a afirmat sub jurământ că preşedintele SUA i-a cerut să abandoneze o anchetă asupra generalului Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate naţională.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design