Guvernul de la Londra a anulat Discursul Reginei pe 2018. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de șase ani

de Adrian Bărbulescu , 18 iunie 2017 - stire actualizata la ora 13:33, 18 iunie 2017
Guvernul de la Londra a anulat Discursul Reginei pe 2018. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de șase ani

Discursul Reginei care ar trebui să aibă loc în 2018, în deschiderea sesiunii parlamentare viitoare, a fost anulat, pentru că actuala sesiune urmează să se întindă pe doi ani pentru ca Parlamentul să dispună de timp suficient pentru a adopta legile necesare Brexit-ului, a anunțat ministrul pentru relația cu Parlamentul din Cabinetul de la Londra, Andrea Leadsom.

Discursul Reginei pe anul acesta urma să aibă loc luni, 19 iunie, dar a fost amânat pentru miercuri, în condițiile negocierilor purtate de premierul Theresa May cu partidul ultraconservator unionist nord-irlandez DUP pentru susținerea unui guvern conservator minoritar în urma scrutinului legislativ anticipat.

Discursul Reginei - care are loc în mod tradițional cu prilejul ceremoniei de deschidere a sesiunii parlamentare și prezintă proiectele legislative ale Guvernului pentru anul următor - a fost anulat prima dată în 1949, iar ultima dată în 2011, la decizia coaliției de guvernare între conservatori și liberal-democrați, decizie criticată atunci de laburiștii din opoziție ca un „abuz de putere”.

„Vom construi cel mai larg consens posibil pentru planurile noastre pentru Brexit, iar aceasta înseamnă să dăm Parlamentului timpul maxim necesar pentru a examina aceste proiecte de legi, ținând o sesiune de doi ani”, a explicat Andrea Leadsom.

Potrivit ministrului, legislația privind ieșirea din UE va începe cu Legea marii abrogări (Great Repeal Bill) a directivelor europene transpuse în legislația britanică. Guvernul mai intenționează să prezinte „o agendă internă menită să combată nedreptățile sociale din țara noastră”, a adăugat Leadsom.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design