19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cine sunt victimele ororii din Londra. Tineri britanici și francezi, în...

FOTO: Cine sunt victimele ororii din Londra. Tineri britanici și francezi, în stare gravă. Poliția Metropolitană a precizat că răniții provin din mai multe țări. Patru persoane, printre care un polițist și o profesoară, au murit

Patru persoane au murit și alte 40 au fost rănite, în urma atacului terorist care a avut loc, miercuri seara, pe Podul Westminster din Londra. Un polițist și o profesoară sunt printre cei care și-au pierdut viața. Un cuplu de români se afla la locul incidentului, iar femeia se află în stare critică. Totodată, au fost răniți grav mai mulți elevi francezi, care veniseră în vacanță, informează The Telegraph și Business Insider.

Polițostul Keith Palmer a fost înjunghiat mortal de atacatorul care a provocat teroare în capitala Marii Britanii. Alți trei polițiști au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă. De 15 ani, polițistul Keith Palmer era membu al Comandamentului pentru Protecția Diplomatică și Parlamentară. Astfel, moartea sa i-a luat pe colegi prin surprindere.

„Era doar un om care a plecat de la muncă, sperând să se întoarce acasă, după terminarea turei și era îndreptățit să și aibă parte de asta”, a declarat polițistul de la direcția anti-tero Mark Rowley.



O altă victimă este o profesoară de limba spaniolă, în vârstă de 43 de ani. Aysha Frade urma să își ia fiicele de opt și 11 ani de la școală. Femeia a fost găsită sub roata unui autobuz.



Printre răniți sunt și doi români, între care o femeie este în stare critică. Cuplul de constănțeni își petrecea vacanța în capitala Angliei. Este vorba despre Andrei Burnaz, de profesie inginer, și de Andreea Cristea, arhitect, conform informațiilor furnizate de un prieten al celor doi, Andrei Popescu, consilier municipal.



Potrivit The Telegraph, între răniți sunt și trei ofițeri de poliție, care se întorceau de la o ceremonie. Business Insider precizează că ar fi fost răniți patru ofițeri, dintre care doi ar fi în stare gravă.

Business Insider notează că, printre persoanele rănite, sunt și doi studenți de la Universitatea Edge Hill. Este vorba de Owen Lambert, care a avut nevoie de copci, după ce s-a rănit la cap, și de Travis Frain, a declarat un oficial al universității, pentru BBC.

Totodată, trei adolescenți din Franța ar fi fost prinși în mijlocul carnagiului. Doi dintre ei ar fi în stare critică, potrivit The Telegraph, în timp ce un al treilea a fost supus unei operații. Tinerii, cu vârste între 15 și 16 ani au ajuns în capitala Marii Britanii duminică seara, într-o excursie cu școala. Ei mergeau pe pod când un Hyundai 4×4 i-ar fi lovit. 

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a relatat că cinci cetățeni din Coreea de Sud au fost răniți, printre care o femeie de 67 de ani, care se afla în stare gravă. Și Ministerul de Externe al Coreei de Sud a confirmat că cinci cetățeni au fost răniți – trei femei și un bărbat cu vârste între 50 și 60 de ani au suferit fracturi, iar o altă femeie de 60 de ani s-a lovit la cap și a necesitat operație.Parlamentarul Malcolm Turnbull a precizat că printre răniți ar fi și o persoană din sudul Australiei. O mașină a trecut cu roata peste piciorul, astfeș că ea a fost internată la spital, a precizat ministrul de Externe Julie Bishop, pentru ABC. Femeia ar fi din Germania, dar are rezidență permanentă în Australia. 


Citește și: Mărturiile românilor din Marea Britanie, după atentatul de la Londra: Atacul nu a fost resimțit ca atentatul de la Paris sau Bruxelles.Metrourile nu au înregistrat întârzieri, iar oamenii își văd de treabă 

La o zi după producerea atacului din inima Londrei, de pe podul Westminster, situația pare a fi revenit la normal. Singurul indiciu al tragicului eveniment este reprezentat de ofițerii de poliție care defilează pe străzile orașului pentru a interveni în cazul în care situația ar putea degenera. Londonezii s-au întors la serviciu, iar circulația se desfășoară în condiții normale. "Oamenii sunt obișnuiți cu astfel de situații și nimic nu îi mai surprinde într-un oraș de dimensiunile capitalei Marii Britanii", a declarat pentru România Liberă o româncă stabilită în Londra. 

 


Potrivit Poliției Metropolitane, printre victime sunt persoane de mai multe naționalități, însă că nu vor face publice țările din care proveneau până când nu consultă autoritățiile naționale și familiile.

Un atacator a ucis patru persoane, pe Podul Westminster, înainte de a fi împușcat mortal de Poliția Metropolitană. Atacul din centrul Londrei a debutat cu o mașină Hyundai 4×4 (foto) care a intrat cu mare viteză pe Westminster Bridge, intrând în oamenii ce se aflau pe direcția de parcurs, ciocnindu-se de gardul din perimetrul  Parlamentului.

 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă