Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Povestea celor doi români răniți în atentatul de la Londra. Constănțenii erau în vacanță. Femeia a fost operată și mutată la alt spital. Bărbatul este în afara oricărui pericol l GALERIE FOTO

Românca grav rănită în atentatul de miercuri de la Londra a fost operată și ulterior transferată la o altă unitate medicală, pentru investigații suplimentare, anunță, joi seară, Ministerul de Externe al României.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2017 - 08:19

UPDATE 21,45: Românca grav rănită în atentatul de miercuri de la Londra a fost operată și ulterior transferată la o altă unitate medicală, pentru investigații suplimentare, anunță, joi seară, Ministerul de Externe al României.


Cei doi români răniți în atentatul din Londra sunt doi tineri constănțeni care își petreceau vacanța în capitala Angliei.

Este vorba despre Andrei Burnaz, de profesie inginer, și de Andreea Cristea, arhitect, conform informațiilor furnizate de un prieten al celor doi, Andrei Popescu, consilier municipal.


Citește și: Premierul Grideanu, despre românca rănită în atentatul terorist de la Londra: Se află sub strictă operație. Pericolul nu a trecut

„Vreau să vă spun că am avut o discuție cu ambasadorul Românei la Londra, am fost în permanentă legatură și cu MAE. S-a constituit celula de criză, sunt în legătură permanentă cu cei doi români și cu familiile lor. Sperăm la un final fericit în ceea ce privește una dintre victime. Cealaltă este în afara oricărui pericol”, a spus premierul Grindeanu. 

„Am tot văzut dezinformări, că românii răniţi ar fi practicat alba-neagra pe Podul Westminster. Adevărul este altul“, a declarat Popescu. Cei doi plecaseră în Londra într-un city break, pentru a sărbători ziua de naștere a lui Andrei Burnaz. Acesta are trei degete rupte şi un picior fracturat, pus în gips, dar starea sa este stabilă. Andreea Cristea s-a aruncat în Tamisa pentru a se feri de mașină, starea ei fiind mult mai gravă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, una dintre cele două persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă. „Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menţine permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât şi cu cetăţeanul român care a fost externat. Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, mentinând legatura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum şi cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, au precizat reprezentanții MAE.

"Colegii de la Secția Consulară au fost la spital. În momentul de față, starea celor doi răniți români se prezintă în felul următor: doamna e într-o stare relativ critică, pentru că are multiple leziuni și are o problemă cu funcționarea plămânilor. În cursul acestei nopți, ea a suferit o intervenție chirugicală destul de complicată vizând îndepărtarea unui cheag de sânge. Din fericire, a supraviețuit cu bine acestei intervenții și a fost mutată în alt spital, (...) pentru a i se face investigații legate de starea plămânilor. Doamna este intubată. Starea ei e în continuare critică, dar sperăm că o va depăși. Domnul e într-o stare bună, are o fractură la laba piciorului. Dar e într-o stare de șoc psihologic, din cauza situației", a declarat și ambasadorul român în Marea Britanie, Dan Mihalache.

Potrivit acestuia, cei doi români se aflau în excursie la Londra, bărbatul își serba ziua de naștere și urmau să se căsătorească. 

Citește totul despre:

Comentarii