Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Erdogan vrea decenţă şi autocritică din partea Statelor Unite

Recep Taiyp Erdogan cere Statelor Unite să îşi facă "autocritica" pentru declaraţiile privind ofensiva israeliană din Fâşia Gaza.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 21.07.2014 - 10:07

Premierul turc Recep Taiyp Erdogan a denunţat din nou acţiunile militare israeliene şi a acuzat Israelul că recurge la folosirea "disproporţionată a forţei" şi că ucide palestinieni "fără milă". Erdogan, un fervent apărător al cauzei palestiniene, a denunţat cu virulenţă operaţiunile militare israeliene din Fâşia Gaza, acuzând statul evreu de "terorism de stat" şi "genocid" împotriva palestinienilor. "

Premierul turc a cerut duminică Statelor Unite să îşi facă "autocritica" după ce Departamentul de Stat american a considerat "ofensatoare" declaraţiile sale privind ofensiva israeliană din Gaza. Erdogan s-a declarat exasperat de criticile Statelor Unite. "Cum să ignori acest lucru, cum poate o ţară ca Statele Unite să fie oarbă la aşa ceva", s-a indignat el.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american Jen Psaki a criticat comentariile lui Erdogan, calificându-le drept "ofensatoare şi false". "Apreciem că declaraţiile sale sunt ofensatoare şi false şi, bineînţeles, acest tip de retorică este inutilă şi distrage atenţia de la eforturile urgente în vederea încheierii unui armistiţiu", a declarat ea.

O delegaţie condusă de subsecretarul în Ministerul Afacerilor de Externe din Turcia Feridun Sinirlioglu urmează să meargă luni în Statele Unite într-o vizită de lucru, a anunţat ministerul.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...