21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDonald Trump va participa la summitul NATO de la Bruxelles din 25...

Donald Trump va participa la summitul NATO de la Bruxelles din 25 mai

Președintele SUA, Donald Trump, va participa la un summit al liderilor statelor membre NATO de la Bruxelles, organizat pe 25 mai, potrivit declarațiilor reprezentanților Casei Albe citați de Reuters.

Datorită cerințelor lui Donald Trump, unii aliați europeni ai SUA se simt presați de soliciările lui Trump privind cheltuielile acordate apărării şi de discuţiile sale de a stabili o alianţă cu Rusia pentru a contracara militanţii Stat Islamic.

"Preşedintele aşteaptă să se întâlnească cu omologii săi din NATO pentru a reafirma angajamentele SUA faţă de Alianţă şi pentru a discuta chestiuni critice NATO, în special împărţirea responsabilităţii aliaţilor precum şi rolul NATO în lupta împotriva terorismului", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Trump se va întâlni cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Casa Albă, pe 12 aprilie pentru a discuta "fortificarea Alianţei pentru a face faţă provocărilor legate de securitatea naţională şi internaţională", se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă