13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCei doi români care au dispărut duminica trecută în Canalul Mânecii ...

Cei doi români care au dispărut duminica trecută în Canalul Mânecii au fost găsiți morți. Autoritățile române nu au avut nici o reacție

Ceilalți doi cetățeni români care au dispărut în 6 august, după ce barca de pescuit în care se aflau s-a scufundat, în Canalul Mânecii, au fost găsiți morți, informează Mediafax. Până la aeastă oră, autoritățile române nu au avut nici o reacție. 

Potrivit Poliţiei din Sussex, cele două corpuri au fost recuperate în dimineaţa zilei de 14 august, din apele din largul localităţii Shoreham din comitatul West Sussex. Ulterior, persoanele au fost identificate, iar rudele celor decedaţi au fost informate.

Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile britanice, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din patru cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune. În urma impactului, un cetăţean român a fost rănit, fiind ulterior salvat după mai multe ore petrecute pe mare, în timp ce ceilalţi ocupanţi ai ambarcaţiuni au fost găsiţi decedaţi.


Supravieţuitorul, în vârstă de 45 de ani, originar de la Londra, a fost găsit agăţat de o geamandură, de către un pescar comercial, la aproximativ 3,2 kilometri vest de Portul Shoreham, imediat după zori. El a fost preluat de o barcă de salvare RNLI şi a fost adus la Shoreham, de unde a fost condus la un spital.

Corpul unui bărbat a fost recuperat din mare şi adus la ţărm cu un elicopter al Pazei de Coastă, către ora locală 8.15 (10.15, ora României). În prezent, serviciile de urgenţă îi caută pe ceilalţi doi marinari, care ar fi originari din România, potrivit Daily Mail.

„O (operaţiune de) căutare pe mare şi pe linia coastei continuă, în vederea găsirii a doi bărbaţi care s-ar aflat în ambarcaţiune, iar o anchetă a fost deschisă în cooperare cu Direcţia pentru anchete privind accidente pe mare (MAIB) cu scopul stabilirii circumstanţelor în care bărbaţii au ajuns în apă. Credem că ambarcaţiunea a plecat din portul turistic Brighton către miezul nopţii (de sâmbătă spre duminică) şi că incidentul ar fi avut loc aproximativ două ore mai târziu, însă faptele nu sunt clare în acest moment”, a adăugat el. ”Poliţia cere oricui deţine informaţii despre incident sau despre ambarcaţiunea implicată să raporteze online sau să sune la 101 şi să citeze Operaţiunea Barnet”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliției.


 

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă