4.2 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăSpecialBREXIT. Plan comun al Guvernului nipon şi Băncii Japoniei, pentru a face...

BREXIT. Plan comun al Guvernului nipon şi Băncii Japoniei, pentru a face faţă efectelor ieșirii GB din UE

După ce, în urma Brexit, au fost lansate o serie de scenarii despre piața financiară, Guvernul nipon şi Banca Japoniei au stabilit sâmbătă un plan de acţiuni coordonate pentru a face faţă posibilelor turbulenţe, transmite Agerpres.

„Am făcut schimb de informaţii şi am pregătit un răspuns pentru diversele mişcări ce se preconizează a avea loc începând de luni”, a declarat vice-ministrul finanţe, însărcinat cu Afaceri Internaţionale, Masatsugu Asakawa, la finalul reuniunii de urgenţă de sâmbătă. 

„Se vehiculează o serie de scenarii conform cărora piaţa va căuta un nou echilibru şi va trebui să urmărim îndeaproape aceste evoluţii”, a declarat Asakawa pentru agenţia Kyodo. 

„Încercăm în orice moment să anticipăm cel mai rău dintre scenarii şi să analizăm modalitatea de a gestiona situaţia”, a afirmat, la rândul său, unul dintre funcţionarii Agenţiei de Servicii financiare, care a luat parte la reuniune. 

Vice-ministrul a subliniat că vor fi adoptate măsuri puternice pentru a garanta stabilitatea pieţei de valori, după ce yenul a atins la amiază nivelul maxim de după 2012 şi, respectiv 2013, în raport cu dolarul şi euro.

După ce a fost anunţată victoria la urne a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, ministrul nipon al Finanţelor, Taro Aso, şi guvernatorul BoJ, Haruhiko Kuroda, au susţinut vineri ideea injecţiei de lichidităţi pe pieţe, pentru a le menţine stabile. 

Totuşi, Aso a refuzat să spună dacă Tokio pregăteşte, în mod imediat, o intervenţie pe piaţa valutară pentru a stopa consolidarea yenului, care dăunează exporturilor nipone. 

Reprezentanţii Ministerului Economiei vor avea săptămâna viitoare o întâlnire cu conducerile companiilor nipone pentru a discuta despre viitoarele probleme cu care s-ar putea confrunta în operaţiunile pe care le desfăşoară pe teritoriul britanic şi european, conform NHK. 

Japonia este, cu peste 1.300 de companii, al doilea cel mai mare investitor străin din Marea Britanie, după SUA, iar ieşirea din clubul celor 28 va aduce prejudicii enorme acestor companii care, probabil, vor pierde accesul direct la piaţa

Cele mai citite

CP – Răzvan Dincă & Asociații asistă Rapid 1923 SA în victoria privitoare la mărcile „Rapid”

Societatea de avocați Răzvan Dincă & Asociații este mândră să anunțe soluția favorabilă obținută în numele clientului nostru, Fotbal Club Rapid 1923 SA, unul...

Cristian Păunescu, BNR: România are premise pentru recuperarea tezaurului de aur trimis la Moscova, dar cu un optimism prudent

Cristian Păunescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), a declarat recent, la vernisajul primei expoziții din România despre tezaurul de aur al BNR...

Este oficial! România cu drepturi depline în Schengen de la 1 ianuarie 2025

O perioadă, vor rămâne la granițe controale aleatorii Miniştrii de interne din ţările UE au aprobat joi dimineaţa, la Bruxelles, aderarea României şi Bulgariei la...
Ultima oră
Pe aceeași temă