33.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialAvion AirAsia, întors din drum de un zgomot suspect

Avion AirAsia, întors din drum de un zgomot suspect

Un avion AirAsia s-a întors din drum, marţi, în Thailanda, după ce din cală s-a auzit un zgomot suspect. Nu a fost însă depistată nicio defecţiune, potrivit companiei al cărei zbor QZ8501 s-a prăbuşit duminică în largul Indoneziei, relatează AFP.

„Piloţii au detectat o neregulă minoră în cală. Ca măsură de securitate, zborul a revenit pe aeroportul Don Mueang pentru o verificare detaliată", a anunţat compania low-cost malaeziană, într-un comunicat. "Un pilot a auzit un zgomot în cala pentru bagaje" la scurt timp după decolarea din Bangkok, la sfârşitul dimineţii, a precizat pentru AFP un oficial al AirAsia.

"Inginerii nu au descoperit nicio problemă care putea compromite securitatea", a conchis comunicatul. Oficialul, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului a vorbit despre posibilitatea ca o valiză să fi fost "închisă prost".

Acest zbor intern thailandez operat de filiala thailandeză Air Asia, cu destinaţia Khon Kaen (estul Thailandei), a fost reprogramat mai târziu. Niciun pasager nu şi-a anulat zborul, a precizat AirAsia.

Fragmente ale avionului AirAsia dispărut duminică între Indonezia şi Singapore au fost găsite în Marea Java, în zona în care se desfăşoară operaţiunile de căutare a avionului dispărut cu 162 de persoane la bord.

Cele mai citite

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...

Sora regelui Charles al III-lea se află în spital, după un incident care i-a cauzat o comoție

Prințesa Anne a suferit răni minore și o comoție cerebrală în urma unui incident petrecut la casa ei de la țară, a anunțat Palatul...

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...
Ultima oră
Pe aceeași temă