Armata SUA își va intensifica, în 2018, activitatea la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

de Iulia Iancu , 09 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 22:34, 09 septembrie 2017
Armata SUA își va intensifica, în 2018, activitatea la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Armata SUA îşi vor intensifica operațiunile în baza de la Mihail Kogălniceanu, în 2018. De altfel, Pentagonul investeşte peste patru milioane de dolari în modernizarea unităţii militare din Constanța, potrivit Digi24.

Gen. Tod D. Wolters, comandantul forţelor aeriene ale SUA în Europa, a precizat într-o conferinţă de presă telefonică, ţinută de la Departamentul de Stat american, că rolul bazei de la Mihail Kogălniceanu va continua să crească.

„Servește ca multiplicator de forță din punct de vedere geografic. Și ceea ce intenționăm să facem este să avem cât mai multe rotaţii periodice la Mihail Kogălniceanu pentru că este, evident, într-o poziție excelentă. Este un loc minunat.”

Oficialul american a fost întrebat şi despre cel mai mare exerciţiu militar organizat de Rusia în ultimii ani. El ar urma să înceapă săptămâna viitoare. Generalul Wolters spune că ultimele informaţii arată că manevrele militare din Rusia şi Belarus nu indică ceva neobişnuit, dar că forţele din NATO vor rămâne vigilente.

„Nu este nimic extraordinar sau neobișnuit, din ce am văzut până acum. Dar, din nou, vom continua să rămânem vigilenți și vom continua să ne asigurăm că tot personalul implicat în toate activitățile - aeriene, maritime şi terestre - este instruit cât mai bine cu putință pentru a face față potențialelor incidente care ar putea include şi eventuale accidente.”

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design