Angela Merkel, criticată pentru politica privind refugiații

de Roxana Petre , 16 iulie 2017 - stire actualizata la ora 23:35, 16 iulie 2017
Angela Merkel, criticată pentru politica privind refugiații

Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei, a criticat-o pe Angela Merkel că a deschis frontierele pentru reguziați și pentru atitudinea prea dură în sfera regulilor bugetare, motivând că politicile au săbit  au slăbit țara, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Într-o conferință a partidului său, la Berlin, Schulz a acuzat cancelarul germancă a decis deschiderea frontierelor Germaniei, în 2015, fără consultarea în prealabil a aliaților Germaniei din Uniunea Europeană.

Martin Schulz, care a fost președinte al Parlamentului European până la începutul acestui an, a spus că, dacă va ajunge cancelar, va încerca să elaboreze o politică unificată a UE pe tema refugiaților și a adăugat că țările care au refuzat să primească refugiați vor constata o reducere a fondurilor pe care le primesc de la UE.

Totodată, Schulz s-a angajat să sporească investițiile și să intensifice unitatea europeană, acuzând-o pe Merkel că face promisiuni fără acoperire, transmite Reuters, care menționează că liderul SPD a prezentat un plan în 10 puncte al unei Germanii moderne și al unei Europe mai bune.

„Germania poate face mai mult. Dacă nu investim masiv în cercetare și dezvoltare, în automobile electrice și în procese de producție eficiente din punct de vedere energetic, vom rămâne de căruță", a declarat Schulz, adăugând că cea mai mare economie a Europei este pusă în dificultate de țări în care statul deține sau subvenționează companii.

Schulz l-a atacat și pe ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble pe motiv că slăbește unitatea europeană, după ce acesta a condus eforturile de impunere a mai multor măsuri de austeritate Greciei, ca parte a programelor de salvare de care a beneficiat această țară.

„Dacă vrei să fi un lider de stat în Europa trebuie să câștigi încrederea oamenilor. Și de aceea pentru mine este un scandal total atunci când cancelarul spune: Avem planuri mari pentru Europa, dar vi le vom spune abia după alegeri", a mai spus el.

Comentarii

 • kiki

  17 iulie 2017 21:25

  faaa ROXANA nu sti faaa sa scrii ? ai luat diploma cu clanza ?

  raspunde comentariului
 • D. Gheorghe

  17 iulie 2017 9:02

  Schultz asta nu e serios, vorbeste de Germania ca despre o tzara in curs de dezvoltare. De fapt, toata stanga europeana e o caricatura, mai putzin la noi, unde reprezinta o serioasa problema de natura penala. Sper ca nemtzii sa-si mai aduca aminte de paguboasa guvernare socialista a lui Schroder, din anii 90. O Germanie socialista ar insemna ruina Europei.

  raspunde comentariului
 • Autodesfintarea Europei si s europenilor,lipsa de respect fata de europeni si tarile lor...politici bolnave!!

  17 iulie 2017 5:52

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design