Un element important din creaţia seriei "Harry Potter", scos la vânzare

de Carla Popa , 10 martie 2016 - stire actualizata la ora 23:40, 10 martie 2016
Un element important din creaţia seriei "Harry Potter", scos la vânzare

Scaunul din stejar, pe care celebra scriitoare britanică J.K. Rowling a stat când a scris primele două cărţi ale seriei "Harry Potter", va fi scos la licitaţie luna viitoare, la Heritage Auctions din New York, scrie theverge.com, citând cotidianul The Guardian, transmite Agerpres

Noah Fleischer de la casa Heritage Auctions explică într-un videoclip provenienţa scaunului, citând un mesaj transmis de scriitoare în care aceasta menţionează că a primit în 1995 patru scaune diferite de sufragerie. ''Cel care va fi scos la licitaţie era cel mai confortabil, drept pentru care a rămas permanent aşezat în faţa maşinii de scris şi m-a susţinut atunci când am scris 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' şi 'Harry Potter and the Chamber of Secrets'". Scaunul din lemn de stejar a fost pictat manual de J.K. Rowling care a adăugat şi mesajul ''Am scris Harry Potter în timp ce am stat pe acest scaun'' cu vopsea aurie. 

Scaunul a fost iniţial donat în 2002 de Rowlilng pentru o licitaţie şi de atunci şi-a schimbat proprietarul de două ori. Preţul de pornire al licitaţiei va fi de 45.000 de dolari, un creştere substanţială faţă de preţul cu care a fost cumpărat de actualul proprietar - 29.117 dolari. Ca şi investiţie, acest scaun pare cu adevărat magic!

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design