Salamul de Sibiu a dobândit, de joi, oficial, denumirea de Indicație Geografică Protejată, la 20 de zile de la publicarea anunțului de înregistrare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, i-a felicitat pe membrii Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu pentru această realizare și îi încurajează pe toți producătorii de produse de calitate să le urmeze exemplul.
"Îmi face o deosebită plăcere să promovez producători și produse românești care au atins excelența și a căror seriozitate, respectiv calitate, au depășit granițele țării și s-au făcut remarcate pretutindeni în lume! Felicit membrii Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu care au aplicat și au obținut la data de 19 februarie înregistrarea ca produs de Indicație Geografică Protejată (IGP) și-i asigur, ca și până acum, de întregul meu sprijin. În egală măsură, încurajez toți producătorii de produse de calitate să urmeze exemplul Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu și-i asigur de totala deschidere și implicare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a Reprezentanței Permanente a României la UE în susținerea acestora!", a scris, joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Agriculturii.
Salamul de Sibiu este cel de-al doilea produs pe care România a reușit să îl înregistreze la nivel european după Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011.