Retailerul online de carte LIBRIS.ro a vândut de Black Friday cărți în valoare de peste 1,5 milioane de lei. Campania Black Friday pe libris a avut loc pe 17 noiembrie și a cuprins peste 90% dintre titlurile listate pe site, cu reduceri până la 90%. În cele 24 ore de campanie, au fost înregistrat peste 13.000 comenzi, fiind accesat de peste 150.000 vizitatori. 73% dintre comenzi au fost plasate de femei, iar județele din care s-au înregistrat cele mai multe comenzi au fost București, Cluj, Timiș, Iași și Brașov.
“Black Friday 2017 a fost dublu ca rezultate faţă de 2016 și cu aproximativ 30% peste estimarile noastre. Zilele urmatoare vom finaliza expedierea tuturor comenzilor, 40% dintre ele au plecat deja către cititori” –declară Laura Țeposu, Director Dezvoltare și Fondator Libris.ro.
Pe Libris.ro Black Friday a fost o ocazie și pentru a dărui. Peste 2.600 din comenzile plasate au avut și donații. Astfel s-au strans, în 24 ore, 10.000 lei pentru a fi donați către Salvați Copiii România, în proiectul "Salvează o viața" de dotare cu echipamente a unităților medicale din România.
“Clienții noștri au beneficiat de reduceri foarte mari și peste 20% dintre ei au ales să fie și generosi cu această ocazie și să doneze către Salvați Copiii România, prin intermediul platformei Libris.ro. S-a strans o sumă importantă, ce va fi folosită pentru achiziție de echipamente medicale pentru spitale din România” –adaugă Laura Țeposu.
Cele mai vândute cărți au fost cele din categoria Beletristică, reprezentând 48% din total, urmate de cele din categoria Cărți pentru copii, cu 31% din vânzări. Autorii cu cele mai multe cărți vândute au fost un autor roman contemporan, Petronela Rotar cu 659 exemplare, și clasicul rus Lev Tolstoi, cu 554 volume vândute.
“Topul autorilor preferați de Black Friday este condus de românca Petronela Rotar, al cărei nou volum Orbi și-a epuizat rapid tirajul. Pe locul doi s-a situat autorul rus Lev Tolstoi, o combinație surprinzătoare care relevă apetitul în creștere al cititorilor români față de literatura română contemporană, dar și interes față de marile opere clasice” –adaugă Laura Țeposu.