17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Accident la Sibiu: Un militar este în comă, iar celălalt este...

UPDATE. Accident la Sibiu: Un militar este în comă, iar celălalt este în afara oricărui pericol

UPDATE: Militarul transportat la spital joi are leziuni care nu îi pun viaţa în pericol, a anunţat şeful Spitalului de Urgenţă din Târgu Mureş, Ovidiu Butuc, potrivit Mediafax.

“Este OK, conştient. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că a suferit leziuni care nu-i pun viaţa în pericol”, a spus Ovidiu Butuc. Medicul a refuzat să dea orice alte detalii, invocând faptul că MApN asigură comunicarea în acest caz.

——-

UPDATE: Cei doi militari răniţi, miercuri seară, într-un poligon de tragere din localitatea sibiană Cârţişoara fac parte din Batalionul 814 Tancuri din Turda, informează MApN, care precizează că cei doi participau la un exerciţiu de trageri de luptă, în timpul căruia a explodat un proiectul reactiv, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

UPDATE: Unul dintre militarii răniţi este în comă şi a fost transportat cu un elicopter la un spital din Târgu Mureş, relatează Mediafax.

“Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu plagă penetrantă craniană, fiind în stare comatoasă. Pacientul a fost transportat de către echipajul SMURD”, a declarat directorul Serviciului Judeţean de Amblanţă Sibiu, Ovidiu Luca

Pacientul a fost preluat, în jurul orei 23.30, de un elicopter şi transportat la un spital din Târgu Mureş.

Conform sursei citate, celălalt militar a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o leziune a gambei drepte, dar este conştient.

Cel de-al doilea militar a fost preluat de la locul accidentului de ambulanţa Spitalului Militar Sibiu, care l-a transportat la Spitalul Judeţean Sibiu.

_ _ _ _ _

Doi militari au fost răniţi, miercuri seară, într-un poligon de tragere din Cârţişoara, Sibiu, în timp ce făceau manevre, relatează Mediafax.

La ora transmiterii acestei ştiri, trei ambulanţe se îndreaptă spre locul incidentului pentru preluarea răniţilor.

Primele date arată că cei doi militari ar fi fost răniţi cu muniţie reală.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca, a declarat că, din informaţiile pe care le deţine până la această oră, viaţa nici unuia dintre cei doi soldaţi nu este pusă în pericol.

“Există două victime în urma unnui eveniment care a avut loc în poligon. Am înţeles că unul dintre ei are răni superficiale, escoriaţii şi arsuri fără probleme, cel de-al doilea fiind rănit puţin mai grav. Nici în cazul celui de-al doilea, din câte am înţeles până acum după comunicarea colegilor, la telefon, nu se pune problema ca viaţa acestuia să fie pusă în pericol”, a spus Ovidiu Luca.

Potrivit sursei citate, spre locul accidentului s-au deplasat o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu, una de la Spitalul Militar din Sibiu şi un echipaj SMURD.

Luca a mai spus că răniţii ar putea fi transportaţi fie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, fie la Urgenţa Spitalului Militar.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă