REVOLTĂ. Un consilier local din Iași acuză: Teleormanul lui Dragnea a primit bani de investiții cât toate cele șase județe din Moldova. "M-am săturat de Bănicioiu care nici prin gară la McDonald's nu o să mai treacă"

de Adrian Bărbulescu , 12 februarie 2017 - stire actualizata la ora 16:03, 12 februarie 2017
REVOLTĂ. Un consilier local din Iași acuză: Teleormanul lui Dragnea a primit bani de investiții cât toate cele șase județe din Moldova. "M-am săturat de Bănicioiu care nici prin gară la McDonald's nu o să mai treacă"

Andrei Postolache, consilier local din Iași, a dezvăluit faptul că Teleormanul, județul lui Liviu Dragnea, a primit bani pentru investiții cât toate cele șase județe din regiunea Moldovei.

 „Descentralizare! Ar fi o gravă eroare să credem că batjocura bugetară la adresa Iașului și a Moldovei (și) de anul ăsta e o consecință a PSD-ului, și doar de am avea niște oameni cinstiți pe acolo ar fi altfel. (...) Teleormanul primește investiții în infrastructură cât cele 6 județe din Nord-Est la un loc. Autostrada Iași - Tg Mureș nu e pe nicăieri. 4% din bani pentru o regiune care are 20% din populația țării. Apropo, foarte mult primește și Timișul. Ce coincidențe. Moldova nu are aproape pe nimeni în guvern. Iașul chiar pe nimeni”, a scris Andrei Postolache pe Facebook.

Consilierul local mai spune că „parlamentarii de Moldova nu votează cu Moldova, votează cu ce le zice șeful de partid, pentru că avem un sistem electoral în care 95% din ceea ce te face parlamentar e pixul șefului de partid care te pune destul de sus pe listă, pentru că lumea votează sigle și liste, nu oameni, că așa e sistemul. Rezultatul e simplu: ești motivat să nu dai nici două cepe degerate pe județul care te-a votat, ci să-ți pese doar de șeful de partid care te va pune pe listă din nou în 2020”.

Liderul partidului Pentru Iași mai adaugă că până acum România a fost „țara guvernelor formate în jurul unui jupân, adunați toți mai toți de pe o rază de 3 județe de pe unde o fi ăla”. „Vreau să ne cheltuim banii cum ne trebuie nouă, nu să tot așteptăm ca niște indivizi care vin o dată pe an aici, pe 24 Ianuarie ca să ne mângâie pe creștet și să ne mulțumească pentru sacrificiile trecutului, să ajungă cumva, eu știu cum, magic probabil, să le pese de noi”, a mai scris consilierul local pe rețeaua de socializare.

„Centrul, atunci când a adunat prea mult, e incapabil să privească restul altfel decât “provincia” sau “teritoriul”, chiar și atunci e condus de oameni decenți. Cioloș nu a înțeles dezvoltarea regională a Moldovei, ne-a făcut rău prin legea strămutării forței de muncă”, adaugă Andrei Postolache.

El l-a atacat și pe deputatul PSD de Iași Nicolae Bănicoiu, fost ministru al Sănătății. „M-am săturat să fim puși să alegem parlamentari parașutați pe liste asupra cărora nu avem niciun cuvânt de spus, bănicioi care nici prin gară la McDonald's nu o să mai treacă pe aici și nu o să dea două cepe degerate pe soarta Iașului”, a spus el.

În final, consilierul local pledează ca „taxele să rămână unde-s colectate” și nu „să se adune la Ministerul Dezvoltării care în “înțelepciunea” sa să-i distribuie an de an după cum o cânta Dragnea-ul zilei”.

Comentarii

 • Gongoi

  12 februarie 2017 17:49

  El l-a atacat și pe deputatul PSD de Iași Nicolae Bănicoiu. Brava citat! Ce bine l-a nimerit pe Bănicioiu!

  raspunde comentariului
 • XXX

  12 februarie 2017 16:02

  In sfirsit vad si Romanii ca Ungurii au dreptate. Toate regiuniile au nevoie de mai multa autonomie. Oooops, am spus autonomie, cuvint care ati fost invatati sa considerati taboo.

  raspunde comentariului
 • Sorin al lui escu

  12 februarie 2017 15:12

  Iar v-a tras-o psd-ul, na, na, na, săc de săc, ca prea sunteti prosti cand ii votati.

  raspunde comentariului
 • Partidul MOLDOVA

  12 februarie 2017 14:59

  NU merita nicio atentie respectivul, de moment ce nu vine cu niciun Proiect de devoltare macro-micro regional, or macar Regional per ansamblu. Par example, deschiderea Culuarului de transport prin Ucraina, care sa lege direct Regiunea de Polonia si reteaua de transport rutier european, Coridor de transport rutier paneuropean E85 la fel cu a facut Dragnea pt Diliiormanul sau, legatura convenabila Regionala si interegionala cu Port Galati-Braila... Port Odesa, Autostrada iasi-chisinau! Ca daca vorbesti in mileniul 3 de HauHautostrada Tg.MuHuhuuuieshi inseamna ca nu vrei decat sa atragi atentia asupra ta si gastii tale de cretinetzi - poate te baga in seama CENTRUL. Deci, proiecte concrete de dezvoltare Regionala, facute REGIONAL, ca oltenii nu au niciun interes in dezv MOLDOVEI si nimeni din Pomania in aducerea diasporei moldovenesti inapoi in Moldova!

  raspunde comentariului
  • culoare

   12 februarie 2017 15:35

   daca nu te baga in Seama, te baga poate in altceva - assta NUMAI daca devii enervant!

   raspunde comentariului
 • dar cu UninominaluL ce-ati fackut? infiintarea de noi partide politice este permisa - nu ma indoiesc de faptul ca veti gasi moldoveni in toate judetele, spre deosebire de teliormaneni si OLTENI!

  12 februarie 2017 14:32

  Eu personal n-am auzit de niciun moldovean ales pe liste in ALL tenia, dimBdimbOVitza, pRAHOVO si buCUResti, in schimb am auzit de o groaza de oltenashi alesi pe liste in Moldova - ceva asemanator se intampla in Episcopia Comunista a Buzaului din care le vin celor din Vrancea pochi comunisti, ca sa le slujeasca in bisericile lor vechi, insa niciun vrancean in cele din buZau, inainte de a fi excomunicati, dupa desfiintarea de catre comunisti a Mitropoliei Dunarii de Jos.__________Asa se face POLITICA intr-un avorton statl fara niciun viitor in Europa - si nu de azi de ieri, din vremea LATINILOR BRATiEni - numele lor inseman in limba SLAVILOR chiar Fratzie - cel mai subdezvortat si inapoiat, dintotdeauna, deoarece banditzii sudisti fara cultura si civilizatie s-au facut stapani pe stat intotdeauna cand nu a avut cine sa-i TEMPEREZE = salbatici, nelegiuiti, fara tzara care impesoneaza in haita ROMANIA, fiind cu totul altceva, distrugandu-ne statalitatea = o pseudoentitate politica, o abominatzie pe Harta EUropei. Ori

  raspunde comentariului
  • RedCard

   12 februarie 2017 15:13

   Nu pt că mi s-ar părea normal să candideze vreunul în alt județ și nici deoarece ar fi mioldovean e TL dar pt că tot îți plac denumirile astea, un singur exemplu muzeograful Căcărău, la Teleorman

   raspunde comentariului
   • statu dac centralizat versus statu palma barba-cot

    12 februarie 2017 18:11

    Statele exista pentru ca cetatenii lor sa-si poata atinge, urmari, obiectivele specifice impreuna. Respectiv, binele comun in principal ------------ NU raul unora si binele altora! ____________________Iar de mom ce acesta nu se infaptuieste si nici se afla printre obiectivele comune principale, statul respectiv isi pierde sensul de a mai exista - va fi deci distrus, mai devreme ori mai tarziu, sau reformat mai mult sau mai putin radical in urma unor evenimente devastatoare.

    raspunde comentariului
 • MIRCEA NEAGU

  12 februarie 2017 14:14

  Bravo lor !, Nu-mi pare rau ca am votat USL, Ii vedeti, activi in parlament, organizatori mitingurilor anti Dragnea, cinstiti, noi si curati in politica, oameni de o mare probitate morala, ce mai, niste dobitoci in toata regula !

  raspunde comentariului
  • Ugean

   12 februarie 2017 15:18

   Arde-i, tata pesedeule, arde-i pe toti si te umfla la buzunare, ca prea sunt prosti. Si de nu le-o placea, baga-i pe toti la puscarie sa nu mai fie loc de nici-un parlamentar, ca asa merita. Auzi tu, moldoveni, olteni, ardeleni, ba chiar si dobrogeni! Nixt. Ia-le si rogojina si lasa-i in curu gol, ca de aia esti tu pesedeu de Romania, via cea mai fina de maica Rusia! Arde-i, tata pesedeule!

   raspunde comentariului
 • cetateanul

  12 februarie 2017 13:51

  Nu va faceti iluzii. Judetul Teleorman va ramane la fel de sarac indifferent cati bani va primi. Toti banii vor fi furati de PSD istii de la putere! Pentru asta a fost dezincriminat abuzului in serviciu!

  raspunde comentariului
 • nelu

  12 februarie 2017 13:37

  Ati primt un litru de ulei si nu kg. de zahar prostilor !!! Ma-i vreti si bani ???? Uite domnule li sa urcat mintea de la fund la cap MOLDOVENILOR !!!! Au si pretentii acum dupa ce la-u votat pe mustacioara !!!!!!

  raspunde comentariului
 • aloo,

  12 februarie 2017 13:26

  nu judetul Teleorman ce nume!, ci Teldrum, tovarasi! Ati inceput sa deschideti ochii? V-a tras teapa soricelul furacios, cum i-ati putut da toata puterea, fara nici un control? Asa a inceput si Ceausescu....

  raspunde comentariului
 • Boskotostanul Siberian

  12 februarie 2017 13:24

  trebuie taxat din zonele care au investitii straine mari si pentru zonele mai izolate. Broblema e cum si pe ce ii cheltuie jigodiile din primarii

  raspunde comentariului
 • oncica ionica

  12 februarie 2017 13:05

  DRAGI MOLDOVENI,Se spune f. des ca noi moldovenii nu reactionam imediat la PROSTIILE CONDUCERII, dar iaca-ta ca a venit momentul sa reactionam CU HOTATARE SI IN UNITATE PT. A OPRI POTOPUL CA NE ASTEAPTA IN ACESTE ZILE. VEDETI CUM REACTIONEAZA TRANSILVANIA prin protestele lor asupra FARADELEGILE GUVERNULUI prin fortarea ordonantelor privind posibilitatea FURTULUI SI AL SCAPARII DE CONDAMNARI !! Mergand asa vom SFARSI PRIN ASFIXIERE CU PROPRIA NOASTRA LASITATE. Haideti sa aratam ca ne pasa si sa urmam EXEMPLUL CLUJULUI, TIMISOAREI, SIBIULUI, ETC SI PRIN UNIREA FORTELOR SA OPRIM TAVALUGUL CE VINE, CAT NU-I PREA TARZIU. EVENTUAL O NOUA REVOLUTIE TIP 1989 !!Sunt pensionar, 70 ani si nu vreau ca nepotii mei sa ma faca LAS sau INCONSTIENT dupa moartea mea !!!!

  raspunde comentariului
 • RedCard

  12 februarie 2017 12:28

  Titlul corect ="Dragnea a primit bani de investiții cât toate cele șase județe din Moldova". Credeti centru judetul Teleorman va rămane ceva?!

  raspunde comentariului
 • spartacus

  12 februarie 2017 12:26

  Apropo, ce ***** cauta pe listele voastre tradatorul ala de studenti pe nume Banicioiu care mai e si oltean pe deasupra ??? Daca va aduceti aminte in guvernarea Nastase, a fost o miscare masiva de strada a studentilor la care lideri erau Banicioiu si Lazarus. Nastase a spart greva studentilor corupindu-l pe Banicioiu, astfel ca acesta din urma a ajuns vicepresedinte TSD, respectiv adjunctul lui Ponta-lidet TSD. MOLDOVENI. TREZITI-VA PT CA VOI ATI DAT CEL MAI MARE NUMAR DE INTELECTUALI TARII SI CEI MAI PROEMINENTI IN ABSOLUT TOATE DOMENIILE DE LA ARTA PINA LA STIINTA. vOI NU PUTETI FI REPREZENTATI DE TAMPITII DIN VASLUI , DE VIOLATORI SI BETIVANI. TREZITI-VA !!!

  raspunde comentariului
 • vasile

  12 februarie 2017 12:23

  Da, taxele să rămână unde sunt colectate. Teleormanul să se dezvolte pe banii lui, nu ai altora.

  raspunde comentariului
 • justitiarul

  12 februarie 2017 12:20

  Memorialistul Nicolae Sutu relateaza ca antiunionistii se temeau ca Bucurestiul va deveni noua capitala a Principatelor Unite, iar Moldova va fi marginalizata.Separatistii erau convinsi ca Iasii si toata Moldova de Sus nu vor fi decit puncte excentrice ale noului stat, interesele moldovenilor vor fi puse in planul doi.Ei se asteptau ca muntenii sa domine in timp conducerea politica a Principatelor Unite, iar moldovenii vor fi siliti sa indure legea muntenilor si sa fie absorbiti mai curind ca un popor cucerit, decit ca unul unit cu Tara Romaneasca......ce chestie....ASA S-A INTAMPLAT.....dar nu va tine la nesfarsit....

  raspunde comentariului
 • spartacus

  12 februarie 2017 12:14

  Bravo moldovene !!! Ridicati-va si impuneti-va , nu va mai lasati calcati de ******* din sudul tarii.

  raspunde comentariului
 • Gabriel

  12 februarie 2017 10:22

  Moldoveanul are dreptate. Un penal care continua sa incalce legea pentru ca tot o sa ajunga la puscarie, se inconjoara de o gasca de indivizi de aceeasi teapa cu el si conduc tara dupa bunul lor plac, impart bugetul tarii 90 pe mosia lor si 10 la altii, folosind ministerul dezvoltarii ca vehicul se manarit banii.De asta merg la demonstratie in fiecare zi cit si pentru -abolirea pensiilor speciale-renuntarea la imunitatea parlamentara-interzicerea penalilor de a mai ocupa functii publice si de a mai desfasura activitati politice

  raspunde comentariului
 • Sergiu

  12 februarie 2017 10:22

  Si atunci de ce au votat moldovenii PSD? Este clar ca asa cum Sova zicea ca nu se justifica construirea de autostrazi in Iasi ,Suceava ,Botosani ,Neamt,Vaslui , Bacau si Vrancea la fel procedeaza si Dragnea cu ai sai ...Mereu,mereu aceleasi judete sarace din sud dau conducatorii tarii? ...doar pentru ca au bani din furat si sunt buni de gura,aduc specialisti in campania de dezinformare a cetatenilor,au televiziuni si uite asa vezi cate un pensionar ca tipa Lasati guvernul sa faca treaba ! Adica lasati-i sa fure ca doar sunt alesi ! Rusinos,scandalos...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design