10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSorin Blejnar, audiat la Tribunalul București: Nu am ce denunțuri să fac

Sorin Blejnar, audiat la Tribunalul București: Nu am ce denunțuri să fac

Sorin Blejnar, fostul șef ANAF, a fost audiat vineri dimineața la Tribunalul București într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență. El nu a dorit să ofere declarații la ieșirea de la tribunal, ci doar a spus că nu are ce denunțuri să facă.

“Nu am ce denunțuri să fac. Nu răspund la acuzațiile făcute în mass-media. O să fac altă dată declarații”, a spus Sorin Blejnar la ie;irea de la tribunal.

Fostul șef ANAF este acuzat de trafic de influență într-un dosar în care este suspectat că ar fi primit mită aproximativ 13 milioane de lei de la firma Romsys pentru a câștiga contracte cu ANAF.

El ar fi facut interventii pe langa Dan Stroe, zis "Corsaru", fost director al Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne din cadrul ANAF, sa favorizeze Romsys la incheierea a doua contracte publice ale ANAF-ului, in valoare de 60 de milioane de lei. Stroe este cercetat pentru luare de mita.

Potrivit DNA, Blejnar  ar fi primit spaga prin intermediul a cinci firme-fantoma, controlate in acte de cetateni arabi, care au facut tranzactii de tip evazionist. Totul s-ar fi intamplat la finalul mandatului sau, in perioada noiembrie 2011- ianuarie 2012.

Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă