UPDATE 17.35:
În urma deciziei Curții Supreme, CNADNR a emis un comunicat prin care spune că își va îndeplini obligațiile.
”Urmare a deciziei instanței privind despăgubirea în valoare de un milion de euro pentru tânăra care și-apierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier, Compania Naţională de Autostrăzi şi DrumuriNaţionale din România SA, face următoarele precizări:CNADNR SA a luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, o va respecta și aplica întocmai. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA își exprimă pe această cale compasiunea față de drama prin care trece victima”, se arată în comunicatul companiei.
UPDATE 16.40:
Instanța Supremă a decis, miercuri, în urma recursului intentat de tânăra din Constanța, ca aceasta să fie despagubită de către CNADNR cu suma de un milion de euro. Decizia este finală și irevocabilă. Astfel, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri va trebui să-i plateasca tineriei daunele cerute în urma accidentului. Daca CNADNR refuză sau nu are banii, executorul judecătoresc poate declansa executarea silită a companiei, prin scoaterea la licitație a bunurilor acesteia. Valoarea despăgubirii este un record fără precedent în România.
–
Instanța Supremă judecă miercuri primul termen în recursul intentat de tânăra din Constanţa care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier pe DN 13, în anul 2006. Aceasta contestă decizia Curţii de Apel de a-i reduce suma câştigată în instanţă, de la un milion de euro la doar 200.000, bani pe care trebuie să ii plătească CNADNR. Tânăra a rămas fără o mână după ce maşina in care se afla s-a oprit într-un parapet rupt, informează B1TV.
Curtea de Apel a redus la sfârşitul anului trecut despăgubirile de 1 milion de euro acordate, de Tribunalul Bucureşti în cazul tinerei din Constaţa, care şi-a pierdut mâna după ce maşina în care se afla a intrat într-un parapet pe DN 13.
Mai exact în urma deciziei Curţii de Apel, tânăra ar fi trebuit să primească doar 200.000 de euro despăgubiri, de cinci ori mai puţin decât a stabilit prima instanță de judecată. Georgiana Ghegeliu nu a fost mulţumită de decizie şi a continuat să-şi ceară dreptatea în Instanţă: a făcut un nou recurs de data aceasta la Înalta Curte de Casaţie.
De cealaltă parte, nici CNADNR nu a fost de acord cu sentinţa iar avocaţii companiei au solicitat ca suma să fie micşorată, fără a preciza exact valoarea.
În 2006, tânăra a fost victima unui accident de circulaţie. Prietenul ei, care conducea maşina, a evitat un autoturism condus de un şofer neidentificat până acum, care intrase pe contrasens. A tras de volan spre dreapta, iar maşina sa a intrat într-un parapet metalic de pe marginea drumului. Un fragment din acest parapet a străpuns portiera dreaptă a mașinii și i-a intrat tinerei în mână.
Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat brațul drept. Anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranță a traficului rutier montate pe acel drum, pe sensul de mers spre Brașov.