13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialPolițist din Brăila, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului. Ce a făcut...

Polițist din Brăila, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului. Ce a făcut omul legii

Un polițist din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, comisar-șef Cornel Cîmpeanu, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului. 

În cursul anului 2011, inculpatul Câmpeanu Cornel,  în calitate de ofițer de poliție cu atribuţii pe linia cercetării penale, cu știință, a readministrat probatoriul existent într-un dosar pe care-l instrumenta, în direcția propunerii unei soluţii favorabile față de o persoană învinuită pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală.

Concret, inculpatul a dirijat în mod voit declarațiile părții vătămate și ale martorilor, în scopul disculpării persoanei față de care se efectuau cercetări.  Demersurile sale a fost finalizate prin întocmirea unui referat cu propunere de scoatere de sub urmărire penală a învinuitului, trimis spre avizare conducerii Poliției Municipiului Brăila, în vederea înaintării către unitatea de parchet corespunzătoare.

 Prin această conduită ofițerul de poliție a procurat persoanei respective un folos necuvenit, constând în pronunțarea unei soluții de netrimitere în judecată, cu consecința atingerii grave a interesului general de înfăptuire a justiției și, implicit, a intereselor legitime ale Poliției Române.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă