22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialMinistrul de Interne, Dragoș Tudorache, a mers în control la Direcția de...

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a mers în control la Direcția de permise auto, după scandalul cozilor, de săptămâna trecută. Persoanele care doresc să obțină permisul de conducere se pot programa online, începând de luni

UPDATE 09.42: Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a efectuat, luni dimineața, un control la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV).

„Începând de azi sper, încet-încet, să intrăm în normalitate. E posibil să fi fost făcute și programări online doar de dragul de a vedea dacă funcționează sau nu. Am venit să văd doar dacă este disponibilă, nu m-am programat”, a declarat Dragoș Tudorache.

El a precizat că personalul instruit sâmbătă și duminică va asigura partea de ghișeu, unde nu este nevoie de o specializare „ieșită din comun”: „Oricum, de acum plănuiesc să trec cam în fiecare zi, dacă pot”.

———

Persoanele care doresc să obțină permisul de conducere sau să înmatriculeze o mașină pot face, începând de luni, programări on-line. Totodată, doritorii pot verifica, în timp real, pe site-ul Serviciului Public Comunitar Regmim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), imagini cu coada din fața ghișeelor, 

„Cetăţenii vor putea să-şi aleagă ziua şi ora la care să depună documentele în vederea înmatriculării/transcrierii vehiculelor şi a preschimbării permiselor de conducere, prin rezervare on-line”, anunţă Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.


Citește și opinia lui Mihai Duță pe această temă: Cum a organizat PSD coada de la Permise | OPINIE

Rezultatul acestei campanii fără scrupule a PSD este crearea unei false probleme. Tot repetând că acolo sunt cozi, inclusiv în clipul electoral al PSD, oamenii se bulucesc de la primele orele ale dimineții la Serviciul de Permise și Înmatriculări de zici că e coada la banane de pe vremea lui nea Nicu. Avem asta în reflex încă … citește mai departe aici


Cei din Bucureşti îşi pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din judeţul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Aceştia vor avea ghişee dedicate şi nu vor fi nevoiţi să aştepte la coadă, fiind suficient să ajungă la ora stabilită. Totodată, cei care nu aleg această metodă pot depune documentele la celelalte ghişee însă doar în baza bonurilor de ordine care sunt în funcţiune de luni.

O altă facilitate nouă este posibilitatea vizionării de imagini în timp real cu spaţiile publice din serviciile de permise şi înmatriculări. Astfel, cetăţenii pot vedea cât este de aglomerat înainte să plece de acasă.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat, vineri, că pentru a nu mai fi cozi la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a decis alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare, 50 pentru Bucureşti şi 10 pentru Ilfov, arătând că de luni se va lucra în două schimburi, de la orele 07.00 la 21.00 şi se va face programare online. Tudorache a spus că roagă cetăţenii ca de săptămâna viitoare să nu mai vină din cursul nopţii la Serviciul Permise de Conducere din Capitală.


Citește și: BIZAR. Coadă stranie la Direcția Permise Auto. Dimineața e îmbulzeală scandaloasă, după ora 12.00 nu mai este nimeni în fața ghișeelor. PSD speculează abil situația, deși responsabil e un om al lui Ponta | GALERIE FOTO


Persoanele care vor veni la ghişee vor avea bonuri personalizate, pentru a nu lăsa loc de intermedieri făcute de unii traficanţi de bonuri. În zece zile va fi realizată procedura de achiziţie pentru un alt aparat de bonuri personalizate, cu nume, a mai spus ministrul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat vineri că DRPCIV va lucra de luni în două schimburi, între orele 7.00 și 21.00, iar tot de luni va funcționa un sistem de programări online și vor fi și ghișee separate pentru acestea. El a dispus alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, ca soluție temporară, prin detașarea unor lucrători MAI din aparatul central, care au fost instruiți în weekend.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă