20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPercheziții la suspecți de evaziune fiscală cu piei de animale. Prejudiciul ar...

Percheziții la suspecți de evaziune fiscală cu piei de animale. Prejudiciul ar fi de aproape un milion de euro

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov efectuează, marți, 16 percheziții și pun în aplicare 11 mandate de aducere, fiind vizați membrii unei grupări specializate în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării de piei de animale. Prejudiciul făcut de această grupare s-ar ridica la aproape un milion de euro, informează un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Descinderile au loc în județele Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Buzău, precum și a municipiului București, la locuințele persoanelor bănuite și la sediile societăților implicate în activitatea evazionistă. Prejudiciul s-ar ridica la aproape un milion de euro.

Potrivit sursei citate, în perioada 2014-2015, opt persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale, precum și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Cei în cauză ar fi fost sprijiniți de către un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate.

11 persoane vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov pentru audieri.

Persoanele bănuite sunt cercetate pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, sub directa coordonare a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă