18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Echipa de salvatori a ajuns la turiștii străini care s-au rătăcit,...

UPDATE: Echipa de salvatori a ajuns la turiștii străini care s-au rătăcit, duminică, în Masivul Bucegi

UPDATE 20.45: Echipa de salvatori a ajuns la cei trei turiști rătăciți, duminică, în Masivul Bucegi, pe traseul Șaua Bătrâna și Poiana Guțanu, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, turiștii sunt din Germania și nu din Anglia, așa cum s-a crezut inițial. Aceștia sunt vorbitori de limba engleză și se poate dialoga cu ei. Niciunul dintre ei nu a fost răniți, însă turiștii erau speriați, din cauză că nu au experiență în drumeții montane.

Ambasada Germaniei la București a ținut legătura permanent cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov, confirmând și identitatea celor trei turiști.În jurul orei 19,00 a început coborârea spre baza muntelui, în zona Șimon, salvatorii estimând că drumul va dura aproximativ două ore din cauza stratului de zăpadă de peste 20 cm și a ceții dense, vizibilitatea fiind de sub trei metri.

 


Trei turiști englezi s-au rătăcit în Masivul Bucegi, duminică, astfel că patru jandarmi montani și doi salvamontiști de la Bran intervin pentru salvarea lor, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, turiștii s-au rătăcit pe traseul Șaua Bătrâna — Poiana Guțanu. 

Astfel, echipa de căutare-salvare a ajuns, în jurul orei 16.39, în zona Poiana Guțanu. Căutarea este îngreunată de ceața densă și de faptul că s-a așternut un strat proaspăt de zăpadă de circa 20 de cm.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă