8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMiron Mitrea, la ieșirea din închisoare: ”Mi-au ajuns 26 de ani de...

Miron Mitrea, la ieșirea din închisoare: ”Mi-au ajuns 26 de ani de politică”

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a fost eliberat condiționat, joi, printr-o decizie a magistraților Tribunalului Constanța, pentru bună purtare, muncă în folosul comunității și pentru cărțile scrise pe perioada detenției. La ieșirea din închisoare, fostul demnitar a spus că nu va mai face politică. 

Nu e o plăcere să faci puşcărie, dar nici să spui că e foarte greu. E o chestie de cap. Depinde cum te adaptezi. Dacă vrei să fie foarte greu, e foarte greu. Şi în viaţă sunt nişte reguli pe care trebuie să le respecţi. Dacă vrei le respecţi, dacă nu ajungi la puşcărie. Eu sunt un exemplu bun, nu? Voi vedea ce fac. În orice caz, nu politică. Mi-a ajuns politica. 26 de ani au ajuns. Nici nu s-a terminat grozav, nu?”, a declarat Mitrea, potrivit Digi24.

Citește și: Miron Mitrea, eliberat condiționat

Miron Mitrea a stat un an şi patru luni la închisoare, în secţia exterioară a Penitenciarului Poarta Alba. El a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracţiunea de corupţie, uz de fals.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite de peste 900.000 lei în schimbul numirii acesteia în funcţia de şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă