GALERIE FOTO. Migranți irakieni, opriţi la frontiera cu Bulgaria. Voiau să ajungă în Germania

de Cristian Hagi , 16 mai 2017 - stire actualizata la ora 14:49, 16 mai 2017

16 migranți irakieni au fost depistați de polițiștii de frontieră din Vama Negru Vodă. Ei încercau să traverseze ilegal granița dinspre Bulgaria spre România. 

”În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză, solicitante de azil în Republica Bulgaria, au declarat că sunt cetăţeni irakieni, 14 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani şi 2 minori de 8 și 10 ani, care intenţionau să ajungă în Germania. De asemenea, cetățenii irakieni au mai declarat că au fost transportaţi până în apropierea frontierei de stat cu un vehicul tip furgonetă, de către doi cetăţeni bulgari a căror identitate nu o cunosc, contra sumei de 500 euro de persoană”, a declarat Alexandru Ion, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetăr,i sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României.

La finalizarea verificărilor specifice, cetăţenii irakieni fiind predați către autorităţile bulgare, conform protocolului încheiat între cele două state.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design