16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLiviu Dragnea, despre înregistrările cu Kovesi: Nu este corect și legal din...

Liviu Dragnea, despre înregistrările cu Kovesi: Nu este corect și legal din partea unui procuror sau a unei instituții

Preşedintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, consideră că, dacă înregistrările în care se aude vocea șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, sunt autentice, acestea arată un tip de abordare care nu este corect şi legal din partea unor procurori saau din partea unei instituţii.

„Dacă acele înregistrări sunt autentice – am înţeles că au fost contestate, situaţia este foarte gravă după părerea mea, pentru că asta arată un tip de abordare care nu cred că este corect şi legal din partea unor procurori sau din partea unei instituţii întregi. Am înţeles că ministrul Justiţiei a cerut sau Inspecţia Judiciară s-a autosesizat să vedem dacă într-adevăr acele înregistrări audio sunt autentice”, a declarat luni, la Parlament, Liviu Dragnea.


"Această înregistrare îmi confirmă un lucru, şi anume că oamenii politici sunt ţinte pentru doamna Kovesi. Am văzut afirmaţia hai să îl reducem pe primul ministru, este vorba de Grindeanu, am văzut afirmaţia că are nevoie de trei, patru miniştri, pentru că astea-s de răsunet, am văzut afirmaţia că hai să ieşim cu ceva şi hai ieşiţi cu Udrea, Ioana Băsescu. Deci sunt canalele controlate care execută politicieni", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Liderul PSD a spus că nu vrea să se pronunţe asupra unei posibile demisii ale șefei DNA în urma publicării acestor înregistrări, pe motiv că nu vrea să provoace o altă criză.

„Sigur că o să mă întrebaţi dacă în opinia mea trebuie să îşi dea demisia doamna Kovesi. Eu o să vă spun ceva, atât timp cât preşedintele României nu este în ţară, eu amân să mă pronunţ. Eu cred că pe lângă această criză, care sperăm să o închidem miercuri, nu trebuie să mai venim cu o altă criză în aceste zile. Avem timp în perioada imediat următoare”, a susținut Liviu Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă