Judecătoarea Pârvu, care l-a scăpat pe Dan Voiculescu de închisoare, specializată în eliberări controversate. În 2011, ea a respins arestarea unor traficanți de droguri, întrucât ”cânepa este plantă tradițională”

de Mircea Marian , 27 iulie 2017 - stire actualizata la ora 17:10, 27 iulie 2017
Judecătoarea Pârvu, care l-a scăpat pe Dan Voiculescu de închisoare, specializată în eliberări controversate. În 2011, ea a respins arestarea unor traficanți de droguri, întrucât ”cânepa este plantă tradițională”

Magistratul care a decis eliberarea condiționată a mogulului din spatele Antenei 3, cercetat de două ori de CSM, l-a scos din pușcărie pe Dan Voiculescu invocând Codul penal din 1968, care nu prevede că liberarea ar depinde de achitarea integrală a prejudiciului.

Judecătoarea Iosefina Pârvu a mai emis sentințe controversate. În 2011, situația ei a fost discutată în Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a respins propunerea de arestare a doi traficanți de droguri pe motiv că „este de menţionat că încă din cele mai vechi timpuri cânepa a fost o plantă tradiţionalã a românilor obţinându-se producţii record pe teritoriul ţării”.

Ceaușescu îl salvează pe fostul turnător

În motivarea deciziei de liberare a lui Dan Voiculescu, Iosefina Pârvu a apreciat că este problema DNA-ului să recupereze prejudiciul creat de omul de afaceri. „Cu referire la acoperirea prejudiciului, articolele din Codul penal din 1969 nu cuprind menţiuni privitor la o astfel de obligaţie, analiza lor însemnînd o combinare a dispoziţiilor de drept substanţial succedate în timp şi deci încălcarea principiului aplicării legii penale mai favorabile (…) Recuperarea acestor creanţe şi identificarea lor prealabilă este dată în competenţă unor instituţii ale statului sub coordonarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DNA”.

Judecătoarea mai consideră că “liberarea condiţionată nu este un prilej pentru rejudecarea cauzei şi nici nu permite modificarea fractiilor prevăzute de lege prin transformarea acestora în condiţii suplimentare pentru acordarea liberării". Magistratul mai susţine că instanţa de fond a "analizat conduita" lui Dan Voiculescu "prin prisma activităţilor educative, culturale şi de consiliere psihologică" la care acesta a participat, ţinând cont şi de "instruirea şcolară" a omului de afaceri.

"Cererea nu ar putea fi refuzată pe motiv că partea din pedeapsa executată efectiv ar fi prea mică, deşi limita impusă de lege este respectată. În raport cu toate aceste considerente, judecătorul cauzei va constata că instanţa fondului a analizat conduita condamnatului prin prisma activităţilor educative, culturale şi de consiliere psihologică la care acesta a participat, recompensele şi creditele primite în detenţie, lipsa sancţiunilor disciplinare, dar şi instruirea şcolară a acestuia, lipsa antecedentelor penale, concluzionând în mod legal şi temeinic în sensul admiterii cererii de liberare condiţionată”, se mai arată în motivarea semnată de magistrată.Cânepa, plantă tradițională

Judecătoarea Iosefina Pârvu a ajuns în 2006 în atenția Inspecției Judiciare, fiind cercetată disciplinar, după ce l-a eliberat din arest pe Constantin Carmeluș, presupus membru al unei grupări criminale.

„În urma verificărilor efectuate de către Inspecția judiciară s-a stabilit că judecătorul Parvu Iosefina a acordat două termene de judecată (17 ianuarie și 14 februarie 2006) în intervalul de 60 de zile calculat de la data de 20 decembrie 2005, când a fost verificată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispuse față de inculpații Constantin Carmelus, Petre Vasile și Niculina Viorel fără a pune în discuție și a se pronunța asupra stării de arest a inculpaților. Această omisiune a instanței a condus la constatarea încetării de drept a măsurii arestării preventive”, au arătat inspectorii judiciari.

În 2011, cazul ei a fost luat în dezbatere în CSM după ce a respins cererea de arestare a unor presupuși traficanți de droguri pe motiv că „stigmatul de drog pus cânepii industriale a făcut ca o ramură importantă a agriculturii să se afle acum în pragul dezastrului. Şi dacă la noi această plantă este considerată non-grata, UE este dispusă la a subvenţiona investiţii în realizarea culturilor de cânepa”.

În iulie 2016, a secretizat audierea denunțătorilor fostului primar Sorin Oprescu. Judecătoarea a dat astfel curs solicitării avocatului fostului edil al Bucureștiului, care a susținut că relatările jurnaliștilor obstrucționează actul de justiție.

Comentarii

 • Ene

  28 iulie 2017 0:09

  o fi cumparat si asta diploma de la Spiru Haret , o naroada de judecatoare.oare cat a incasat ?

  raspunde comentariului
 • Viorel

  28 iulie 2017 0:06

  Stimata doamna Parvu, probabil v-ati specializat în facultate pe eliberat hoții din pușcărie. Felicitări pentru realizările din ultima perioada. Sunt sigur ca sunteți specializata și pe Marxism-Leninism. Lăsați ca acum poate va învață ceva capitalism dl Felix. Meritați și dumneavoastră o vila, o mașină, o afacere buna....Noroc cu voi judecătorii cei corecți și specializați în drept. În felul acesta tara va ajunge pe înalte culmi, profesorii băgați pe nedrept la pușcărie vor fi eliberati. Va doresc numai bine și succes în viata! Sa va dea Dumnezeu sănătate și minte, ca bani sunt sigur ca acum aveți. O mare realizare cu eliberarea acestui motan.....

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  27 iulie 2017 19:39

  INTREAGA TARA DORESTE REDESCHIDEREA DOSARULUI CRESCENT, in care statul roman are de recuperat 300 milioane de dolari pe care le-a delapidat Voiculescu. Sa vedem care a fost rolul lui Isarescu, in calitate de sef al Comisiei canadiene insarcinata de Parlament sa investigheze, in 1990, unde au ajuns sutele de milioane de dolari incasate pe activele vandute ale filialelor firmei Crescent si de la ultimele exporturi infaptuite in 1989 de catre respectiva firma a Securitatii. Se stie ca acea Comisie canadiana a fost desfiintata in momentul cand a cerut sa fie arestat Dan Voiculescu, cercetarile indicand ca incasarile de pana la 300 de milioane de dolari si le-a insusit Varanul in totalitate. Ulterior, Voiculescu si-a infiintat cele trei mari companii, in 1990-1991, cu 230 milioane de dolari, pe care nu a justificat inca de unde i-a avut. Romania libera ar face un mare serviciu tarii, cerand Justitiei sa elucideze aceste lucruri si cu ce a fost rasplatit Isarescu sa taca. Pentru tara, este mai important sa recupereze acele sute de milioane furate, decat faptul ca x si y au fost securisti. Pe de alta parte, ,,RL, care a devenit cel mai de incredere ziar al romanilor, poate sa intrebe de ce DNA nu a instrumentat niciun dosar dintre acelea cu prejudicii de sute de milione de euro ? Cum sa-i mai cerem lui Voiculescu sa restituie sutele de milioane de dolari furate de la Crescent, cand domnia sa a fost eliberat din inchisoare, cu toate ca nu a restituit nici cele 60 milioane de euro datorate din dosarul ICA. Personal, cred ca judecatoarea Parvu, care l-a eliberat, a fost amenintata in stil securistic, sau a fost mituita cu o suma mare de bani.

  raspunde comentariului
 • Smari

  27 iulie 2017 17:26

  MALEFICUL Voiculescu va apărea în curând la televiziunile SECURISTO-COMUNISTE PLINE CU ***** și va convinge ,,onorabilul" auditoriu intoxicat deja de nedreapta pedeapsa pe care a primit-o. Priviți alegerile din iarna trecută și veți înțelege cui trebuie să multumîm pentru prezentul dezastruos în care ne aflăm ! Judecătoarea trebuie să dea ea prejudiciul lui Voiculescu sau să fie dată afară din magistratură. Este O RUȘINE ! Cât mai trebuie sa le plătim GUNOAIELOR HOȚIILE PE pe care le fac în timp ce POPORUL E DIN CE ÎN CE MAI SĂRAC ȘI MAI BOLNAV ?

  raspunde comentariului
 • Emil

  27 iulie 2017 17:25

  doamna a prins vremurile cand se mergea cu canepa la balta se dadea prin darac pentru a-si face zavelca

  raspunde comentariului
 • Ovidiu

  27 iulie 2017 15:36

  Clar ca nu e dreptate in Justitia din Romania. Judecatorii fac ce vor ca oricun pe ei nu ii judeca numai Dumnezeu eventual la Judecata finala... Nu exista penalizari ? nu exista nimeni care sa analizeze munca judacatorilor ? cine sa verifice daca au fost justi, daca au facut dreptate ? unde nu ii justitie dreapta acolo nu e democratie si nici stat de drept.

  raspunde comentariului
 • Florin

  27 iulie 2017 10:21

  Nu avem parlament , nu avem guvern si bineinteles nu evem justitie . O gasca de corupti si totusi nimeni nu spune nimic de toate golanelile ce se fac in tara asta. Se ia de Kovesi care este singura care-i mai strange de pe drumuri , dar ai elibereaza justitia asta corupta. Rusine sa va fie ! De asta e liber Dragnea , Basescu ,

  raspunde comentariului
 • Florin

  27 iulie 2017 10:21

  Nu avem parlament , nu avem guvern si bineinteles nu evem justitie . O gasca de corupti si totusi nimeni nu spune nimic de toate golanelile ce se fac in tara asta. Se ia de Kovesi care este singura care-i mai strange de pe drumuri , dar ai elibereaza justitia asta corupta. Rusine sa va fie ! De asta e liber Dragnea , Basescu ,

  raspunde comentariului
 • Magda

  27 iulie 2017 3:35

  Ii scapa pe bani grei. Are multe roti de uns. O sa-i vina si ei rindul

  raspunde comentariului
 • Petru Hering

  27 iulie 2017 3:16

  Ar trebui sa plateasca aceasta asa zisa judecatoare Asta isi bate joc de o intreaga tara. Rusine pentru intreaga JUSTITIE. Sa va fie rusine nesimtitilor din JUSTITIE. Va consider pleava societati. Gunoiele societati OSA vina si rindul nostri al poporului

  raspunde comentariului
 • Puiu

  26 iulie 2017 20:45

  httpkmkz.rode-rasaparut-motivarea-eliberarii-lui-voiculescu-e-inca-tanar-mai-poate-fura

  raspunde comentariului
 • Viorel bilc

  26 iulie 2017 20:25

  Fata ei o d tradeaza ca este o comunista inputita

  raspunde comentariului
 • Puiu

  26 iulie 2017 19:54

  Asta este independența justiției. Și pentru asta trebuie să fie inamovibili. Ca să poată să își bată joc de omul de rând. Fără urmări pentru ei. Îmi cer scuze față de judecătorii onești. Și, totuși, ce mai dorește d-na judecător?! Are un status onorabil dacă nu ar ține cu tot dinadinsul să-l terfelească, venituri mai mult decât decente ... Ce mai vrea?! Funcții, bani, publicitate ?! Chiar nu înțeleg!

  raspunde comentariului
 • Cei care atacati DNA si pe Kovesi!

  26 iulie 2017 19:34

  Adica Tariceanu, Dragnea, Basescu, Plesoianu, etc, etc, etc! Acuma nu ziceti nimic? Va intereseaza doar ca Laura Kovesi a fost sau nu in 11 . 12 . 2009 acasa la Oprea, dar nu va pasa ca statul pierde 60 de milioane de euro? Nici unul din voi nu a scos o vorba despre pierderea asta! Nici unul din voi nu s-a revoltat ca hotul Voiculescu a scapat din puscarie si si-a salvat si banii! Ce fel de politicieni sunteti? Cum slujiti voi tara? Doar aparandu-va pielea?

  raspunde comentariului
  • UBAFCA

   26 iulie 2017 20:46

   Dobitocelule ! , ., Nu PIERDE statul absolut nimic, ba din contra, CÂȘTIGĂ, și știi de ce .. Dosarul TELEPATIA este un dosar cu totul speciaL, din câteva motive .. ,În primul rand s-au dat pedepse drasnice, unui LOT MARE de persoane și cu totul special, s-a aplicat CONFISCAREA EXTINSA ,,.. ,Bunurile aparținând Lotului Telepatia, APARȚIN acum statului, PRIN CONFISCAREA,.. ,Statul, ca și proprietar, dispune aproape discreționar de ele, deci, le poarte vinde, le poate păștra ca atare, le poate închiria, .Doar nu ai vrea tu sa stea Voiculescu închis în pușcărie pana statul vinde lucrurile confiscate, incat sa adune 6o ooo ooo Euro

   raspunde comentariului
   • ilidia

    27 iulie 2017 18:06

    UBAFCA, daca vrei sa vezi cum arata tampenia uita-te in oglinda, nu-i jigni pe altii.

    raspunde comentariului
   • Cum iti permiti?

    26 iulie 2017 21:23

    Inca o creatura mai redusa mintal ca tine, UBAFCA, nu exista in toata tara. Si te-ai gasit tu, o obraznica batrana, sa insulti pe altul? Bati campii si scrii tampenii, aparand pe coruptii si hotii ca Voiculescu. Vezi-ti de prostia proprie, nu poti sa prostesti pe nimeni! Da, era de dorit ca Voicullescu sa isi ispaseasca pedeapsa si sa plateasca prejudiciul, care reprezinta numai o mica parte din cat a furat el de la statul roman.

    raspunde comentariului
    • UBAFCA

     26 iulie 2017 22:07

     Dupa felul cum vezi lucrurile, cum le iei ca atare și le afirmi aici, nu ești decât un semidoct, aproape redus mintal, cu tupeu fără margini, cu înclinații spre sodomie, în concluzie, o secatura ce nu meriți luat în seama , .Sictir !

     raspunde comentariului
     • Sa-ti fie rusine!

      27 iulie 2017 10:51

      In insultele pe care le-ai azvarlit, ti-ai facut de fapt autoportretul! Tu, care il aperi pe hotul Voiculescu, tu care o aperi pe judecatoarea corupta, tu care esti impotriva a tot ce este normal si de bun simt, tu care nu ai pic de cinate si rusine, tu care indraznesti sa ii insulti pe cei care iti vad si iti demasca nimicnicia! Toata lumea este dezgustata de tine, UBAFCA!

      raspunde comentariului
 • Scandalos!

  26 iulie 2017 18:59

  Femeia asta - ca judecatoare nu i se poate spune - este de o nerusinare crasa! Este o tradatoare a intereselor Romaniei! Cum poate exista asa o persoana, in sistemul judiciar? Apeleaza la o lege de acum 50 de ani, ca sa il poata scoate din puscarie pe cel mai mare hot din tara? Si nu exista ac de cojocul ei? Ca rusine, este clar ca nu are! Nici frica de Dumnezeu! Nici respect fata de cetatenii cinstiti! Cei care cunosc mai bine legile ar trebui sa stie ce este de facut pentru ca femeia asta sa fie scoasa din sistemul judiciar! Sau un jurnalist de investigatie ar trebui sa vada ce legatura dubioasa este intre ea si Voiculescu, sau ce hram poarta femeia asta, care isi zice judecatoare! Da sentinte absolut nerusinate, de-a dreptul criminate!

  raspunde comentariului
 • pensionar

  26 iulie 2017 18:31

  Madam parvu,eu te-as pune pe tine sa-i platesti prejudiciul acestui securist,recunoscut oficial! Din nefericire,legile-s facute de voi,tot ptr.voi.Banuiesc doar ca nu stai la bloc,in ap.cu 2-3 camere.Acolo nu poti gandi pe cine scapi si cine face parnaie!

  raspunde comentariului
  • cacat de site

   02 august 2017 13:13

   Banuiesti prost!Sta intr-un bloc, intr-un ap cu 3 camere!! Mai investigati inainte sa deschideti gura! Daca sunteti pensionar, ati trecut degeaba prin viata, cu asemenea teorii! RUSINE SA VA FIE!!

   raspunde comentariului
 • costica

  26 iulie 2017 17:38

  Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • goe

  26 iulie 2017 17:24

  Ce avere are judecătoarea asta cinstită ? În tradiția românilor sta și furatul . Voiculescu e un bun exemplu . Dar gainarii de ce trebuie sa restituie prejudiciul și Varanul nu ?

  raspunde comentariului
 • berceanu emil

  26 iulie 2017 16:33

  alo, jigodiilor din "justitie"! dupa atatea "smenuri", nu credeti ca ar fi cazul sa-i verificati averea acestei JIGODII? numai niste idioti pot crede ca a facut aceste mizerii dezinteresat. dar, procurorul-sef si ministrul "justitiei" sunt COMPLICI la aceasta TALHARIE. cum sa judeci dupa o lege din 1968?

  raspunde comentariului
 • Ardelean

  26 iulie 2017 16:12

  Felicitări acestei specii animal...CSM complice la abuzurile acestei ...și multora...un pârlit, fără posibilitatea de a " unge" osia, adică,pt.prostime și postaci,a da spagă, stă la bulău pt.nimicuri pana-i cresc labele,marii criminali sunt liberi și ne dau lecții, invitați la tvurile dzeilor hoției,șantajului,manipularii imbecile,latrina 3 ,rtvghitache...complici,simplu,procurori,milițieni judiciariști,politruci, judecători- precum pleava din articol... ăștia au distrus țărișoara in care murim pe rupte...!

  raspunde comentariului
 • Stii

  26 iulie 2017 15:54

  Sigur, atunci cand nu convine SRI, spunem lucruri despre judecatoare... stat de drept=justitie facuta de judecatori exista dezlegare de drept data de ICCJ care statueaza ca legea mai favorabila se aplica global, nu doar parti din ea

  raspunde comentariului
 • ipse

  26 iulie 2017 15:50

  ...inca o canalie in catarea armei cetateanului onest. te vom gasi cu izmana`n vine madam judecator!

  raspunde comentariului
 • Unu

  26 iulie 2017 15:50

  Ce panarama de femeie... eu mi-as fi dat demisia a doua zi in locul ei si as fi plecat cu spaga Varanului in Brazilia... putem afla cum de s-a ajuns sa fiw judecat procesul eliberarii de catre ea? Adica cum i s-a alocat spaga mare, pardon procesul..

  raspunde comentariului
 • Robertin Rusu

  26 iulie 2017 15:25

  Sper ca acei traficanti de droguri sa vanda produsul canepei plantate traditional adica droguri nepotilor aceste judecatoare, nu copiilor mei !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  26 iulie 2017 15:13

  Cu asa judecatori si cu interpretari la alegere vor fi liberi toti TALHARII TRADATORII EXCROCIIEVAZIONISTIIMAFIOTII ,iar Romania va deveni o jungla !!.CSM accepta sfidarea legii ??.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design