Iohannis sprijină candidatura liberalului Orban

de Romulus Georgescu , 25 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:58, 25 februarie 2016
Iohannis sprijină candidatura liberalului Orban

Preşedintele Klaus Io-hannis şi Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, au avut o întâlnire la Cotroceni, potrivit unor surse politice. Discuția a vizat proiectele pe care candidatul PNL le are pentru București, șeful statului considerând esențială dezvoltarea Capitalei în următorii 4 ani.

Contactat de „România liberă“, Ludovic Orban a confirmat existența întâlnirii, dar nu a oferit detalii. „Este adevărat,  întâlnirea cu președintele a avut loc, dar nu pot să spun ce am discutat, a fost o discuție tete-a-tete. Eu am spuns încă de luni că doresc să mă întâlnesc cu președintele, nu am ascuns întâlnirea, dar nu pot să dezvălui ce am discutat între patru ochi“, a menționat candidatul liberal.  Întâlnirea dintre Iohannis și Orban a avut loc după ce, la începutul săptămânii, PNL l-a propus pe acesta din urmă drept candidat pentru Primăria Capitalei în locul europarlamentarului Cristian Buşoi. „Nu mă duc la Klaus Iohannis să-i cer sprijinul, este preşedintele României, este implicat într-un proiect extrem de important pentru România, cred că bucureştenii trebuie să decidă ei cine va fi primarul Capitalei”, afirmase Ludovic Orban după ce PNL îl desemnase candidat. 

În decembrie anul trecut, președintele României își manifestase susţinerea faţă de Cristian Buşoi, pe care l-a avut alături inclusiv la o vizită la Institutul Astronomic din București. Iar atunci, Bușoi a fost desemnat candidat al liberalilor pentru Capitală tocmai în dauna lui Ludovic Orban.  De altfel, relația dintre Iohannis și Orban nu a fost lipsită de suișuri și coborâșuri. În 2014, prim-vicepreședintele liberal a fost unul dintre cei care l-au susținut pe Klaus Iohannis pentru a deveni președinte PNL în locul lui Crin Antonescu.

Ulterior, Iohannis a susținut-o pe Alina Gorghiu pentru șefia Partidului Național Liberal, din nou în dauna lui Orban. Actualul candidat i-a criticat de mai multe ori pe Iohannis, dar și pe premierul Dacian Cioloș, acuzându-i că nu elimină oamenii PSD din eșalonul doi al puterii. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design