23.8 C
București
duminică, 30 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE: VIDEO. Discuție Iohannis-Poroșenko, la Bruxelles. Ce a declarat președintele Ucrainei după...

UPDATE: VIDEO. Discuție Iohannis-Poroșenko, la Bruxelles. Ce a declarat președintele Ucrainei după întâlnire

UPDATE 20:20: Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat, joi, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că a fost o discuţia celor doi a fost una  ”fructuoasă” şi că i-a mulţumit preşedintelui României pentru ”poziţia puternică de susţinere a Ucrainei”, informează Mediafax.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/8529cd11bb9ab0360ecfef89089e0cd6/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

”Am avut o foarte importată discuţie bilaterală. L-am invitat să viziteze Kievul şi el a primit invitaţia mea şi îl aşteptăm la Kiev, foarte curând”, a transmis Petro Poroşenko, la finalul întâlnirii bilaterale.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că l-a invitat pe Klaus Iohannis la Kiev.

UPDATE 20:10: Întâlnirea bilaterală, de joi, în marja Consiliului European, dintre Klaus Iohannis şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a durat aproximativ o oră, cei doi discutând despre calendarul viitoarei vizite a preşedintelui României la Kiev şi sprijinul bilateral, informează Mediafax.

Bilaterala dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko a fost ”foarte caldă” şi a durat aproximativ jumătate de oră, desfăşurându-se după declaraţia de presă a preşedintelui Ucrainei, la sediul Consiliului.

”Poroşenko l-a salutat pe preşedintele Iohannis în limba română. A fost o întâlnire foarte caldă. Cei doi şi-au amintit despre faptul că s-au întâlnit la mitingul de solidaritate de la Paris”, au preciat sursele citate.

După această întâlnire, Poroşenko a părăsit lucrările Consiliului European.

UPDATE 19:23: Preşedintele Klaus Iohannis poartă, în acest moment discuţii cu preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko.

——

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, la Bruxelles, cu preşedintele ucrainean Petro Poroșenko, pentru a discuta despre criza din Ucraina, informează Digi24.

Preşedintele României participă la Consiliul European, reuniune la care liderul de la Kiev este invitat.

Surse oficiale spun că întâlnirea a fost cerută de Petro Poroşenko.

Cei doi lideri vor discuta şi despre relaţiile bilaterale, în condiţiile în care şeful statului român pregăteşte o vizită la Kiev.

 De asemenea, România este unul dintre statele care va găzdui centre de comandă ale viitoarei forţe de reacţie rapidă a NATO, structură înfiinţată pentru a răspunde provocărilor Rusiei.

Cele mai citite

Parlamentari din peste 50 de state dezbat la București războiul din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu și parcursul european al Moldovei, la Adunarea OSCE

Parlamentari din peste 50 de state participante la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa s-au reunit astăzi la București, pentru cea de-a  31-a...

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale

Elena Lasconi a fost desemnată candidata USR la alegerile prezidențiale. Președintele USR a reușit să obțină 94,31% de voturi în Congresul USR. Din cele...
Ultima oră
Pe aceeași temă