15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialInstanța supremă judecă primul termen pe fond în procesul președintelui de la...

Instanța supremă judecă primul termen pe fond în procesul președintelui de la Senat. Avocatul lui Tăriceanu: Nicio declarație din dosar nu este împotriva clientului meu

UPDATE 11.00: Călin Popescu Tăriceanu a ieșit la ÎCCJ împreună cu avocatul său, și a spus jurnaliștilor că nicio declarație din dosar nu este împotriva șefului Senatului. Ba mai mult, avocatul acestuia a precizat că declarațiile din presă ale soției lui Tăriceanu sunt pentru manipulare.

Procesul președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost amânat până pe 11 aprilie, au judecătorii de la ICCJ.

„Azi nu am putut să fiu audiat, dacă aveți răbdare o să explic la audiere. Prefer ca justiția să se facă în sala de judecată și nu televizată”, a răspuns Tăriceanu, întrebat de jurnaliști de ce nu își înțelege acuzațiile.

„Nu am să intru în aceste detalii decât atunci când o să fiu audiat”, a adăugat președintele ALDE, la institența reporterilor că la mijloc este credibilitatea sa.

El a vorbit și despre declarația lui Victor Ponta din dosar, împotriva sa.

„Cred că declarația domnului Ponta ați văzut-o pentru că este publică, și cred că este extrem de edificatoare și nu conține nimic incriminator”, a spus Tăriceanu.

"Declarația soției este o manipulare a presei. Nicio declarație din dosar nu este împotriva clientului meu", a precizat avocatul.

Ioana Valmar, de profesie notar, a fost audiată în calitate de martor la DNA Brașov, în dosarul retrocedării nelegale a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, după ce Remus Truică ar fi vorbit cu Călin Popescu Tăriceanu, la acea perioadă premier, și ar fi convenit ca actele notariale să fie făcute la cabinetul acesteia.

Fosta soție a lui Tăriceanu a confirmat că din 2006 a fost o discuție cu fostul consultant politic, Tal Silberstein, despre bunuri ale lui Paul al României pe care urma să le achiziționeze și aceasta i-ar fi spus lui Tal Silberstein că intenționează să perfecteze actele notariale pentru respectiva achiziție la cabinetul acesteia.


UPDATE 09.00: Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns în dimineața de marți la sediul ÎCCJ, dar nu a dorit să dea declarații în fața jurnaliștilor.


Magistrații instanței supreme judecă primul termen pe fond al dosarului în care președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, potrivit News.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, marţi, primul termen în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce, pe 10 februarie, a decis că procesul poate începe pe fond, respingând, definitiv, ca nefondată contestaţia preşedintelui Senatului.

În 28 noiembrie anul trecut, instanța a respins cererile și excepțiile formulate de președintele Senatului și a decis că judecarea pe fond a dosarului în care este acuzat de favorizarea făptuitorului și de mărturie mincinoasă poate începe.

Decizia a fost contestată de Tăriceanu şi a fost judecată în 8 februarie de instanţa supremă. Pronunţarea a fost, însă, amânată pentru 10 februarie.

Călin Popescu Tăriceanu este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în legătură cu declarațiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafețe din Pădurea Snagov și a fermei Băneasa, în care sunt judecați prințul paul, Remus Truică, Tal Silberstein și Dan Andronic.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă