17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFurtunile si ploile fac ravagii in multe zone din tara

Furtunile si ploile fac ravagii in multe zone din tara

Previziunile meteorologilor pentru acest sfarsit de saptamana se adeveresc. Rafale puternice de vant s-au inregistrat in judetul Sibiu si in Muntii Fagaras. Furtuna a smuls cativa copaci din radacina si a distrus mai multe cabluri electrice. Cabana fostei tabere de la Salistea a fost lovita de fulger si a ars aproape in intregime. Nu s-au inregistrat victime, tabara fiind inchisa de mai multi ani.

Drumul judetean care face legatura intre Sibiu si Rasinari a fost blocat de arborii cazuti. In Sibiu, acoperisul unei cladiri a fost smuls de vant si a avariat o masina, iar in localitatea Bradu, un copac a cazut peste o casa.

Din cauza temperaturilor ridicate, stratul de zapada de pe versantul nordic al muntilor Fagaras incepe sa se topeasca. Potrivit Serviciului de Salvamont din zona, se produc furtuni de scurta durata, insotite de descarcari electrice. Turistii sunt sfatuiti sa evite zona de creasta.

In statiunea Sinaia, mai multi brazi au fost culcati la pamant. Potrivit corespondentului Hotnews.ro, au fost avariate mai multe masini parcate in zona. Nu s-au inregistrat victime. Si la Brasov a fost avariata o masina, dupa ce un copac s-a prabusit peste ea, iar in orasul Zarnesti, acoperisul unui bloc a fost smuls de vant.

Si in judetul Arad, peste 60 de localitati de pe valea Muresului si in zona Sebis – Gurahont au ramas fara curent electric. In judetul Timis, traficul rutier a fost ingreunat de copacii cazuti.

Corespondentul Hotnews.ro transmite ca au fost blocate drumurile judetene Gelu – Varias, Timisoara – Buzias, Lugoj – Caransebes, Lugoj – Faget – Margina – Cosava, Uivar – Pustinis si Lovrin – Gotlob.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă