15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCONTROVERSĂ. Fiul Sorinei Plăcintă lucrează pentru Curtea de Apel Galați, la câteva...

CONTROVERSĂ. Fiul Sorinei Plăcintă lucrează pentru Curtea de Apel Galați, la câteva luni după ce a scăpat de închisoare

Fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă s-a angajat ca intepret-traducător la Curtea de Apel Galați, la nici patru luni după ce a ieșit din închisoare. În noiembrie 2013, el a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare cu executare, într-un dosar de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, notează Monitorul de Vrancea.

Andrei Plăcintă figurează pe lista de colaboratori a Curții de Apel Galați, după ce a primit autorizație de la Ministerul Justiției. Potrivit unor surse din cadrul ministerului, Andrei Plăcintă ar fi trebuit să anunțe că a fost condamnat, astfel încât calitatea de interpret-traducător să îi fie retrasă. În cauză, autoritățile vor demara o anchetă.

„Dacă se va adeveri că este una și aceeași persoană, i se va retrace calitatea de interpret-traducător”, au precizat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Galați a precizat că profesia de traducător este liberală, la fel ca avocații sau notarii. „El este arondat la Tribunalul Vrancea deoarece are domiciliul în județul Vrancea. Este înregistrat aici, dar poate activa oriunde în țară, iar de autorizarea lui și de retragerea autorizării în cazul în care a săvârșit ceva se ocupă Ministerul Justiției exclusi, ministerul îi gestionează cariera profesională”, a precizat Cosmin Mihăilă.

Potrivit jurnaliștilor Digi24, el nu a făcut traduceri nici pentru Curtea de Apel Galați, nici pentru Tribunalul Vrancea.

În seara zilei de 6 decembrie 2010, Andrei Plăcintă și-a lovit prietena și i-a luat telefonul mobil, după o dispută. După ce două persoane i-au luat apărarea fetei, tânărul s-a urcat în mașina personală și s-a urcat de mai multe ori pe trotuar, astfel că unul dintre bărbați a ajuns la spital cu leziuni. 

 

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă