22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDan Andronic s-a suspendat de la conducerea ziarului EVZ

Dan Andronic s-a suspendat de la conducerea ziarului EVZ

Dan Andronic, cercetat în dosarul de corupție al lui Remus Truică, a anunțat că, până când se va lămuri în totalitate situația lui juridică, se retrage din activitatea publicistică și se suspendă din funcția de director general al cotidianului Evenimentul Zilei, iar director onorific va fi jurnalistul Ion Cristoiu.

„Dan Andronic anunță că, până când se va lămuri în totalitate situația lui juridică, se retrage din activitatea publicistică și se suspendă din funcția de director general al Editurii Evenimentul Zilei și Capital. Începând de astăzi, director onorific va fi fondatorul ziarului, jurnalistul Ion Cristoiu”,conform unui anunț publicat pe prima pagina a ediției de vineri a cotidianului Evenimentul Zilei.

Dan Andronic este asociatul majoritar al societăţii Editura Evenimentul Zilei şi Capital, care editează publicaţiile Evenimentul Zilei şi Capital, şi directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei.

Dan Andronic și omul de afaceri Claudiu Mateescu au fost reţinuți, joi dimineață, de procurori, după mai multe ore de audieri la sediul DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov.

Potrivit referatului procurorilor DNA, Dan Andronic ar fi folosit Evenimentul Zilei în sprijinul grupării conduse de Remus Truică ce urmărea obținerea averii revendicate nelegal de prințul Paul.

Citește și: Interceptări. Cum a obținut Truică o retrocedare record: a expediat „patru persoane cu patru valize”. Mita-mărunțis; profitul-136 milioane euro. Artileria din Israel: doi consilieri influenți și un miliardar

Omul de afaceri Remus Truică, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, avocatul Robert Roșu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, și omul de afaceri Claudiu Mateescu au fost reţinuţi în noaptea de miercuri spre joi, iar, joi după-amiază, au fost prezentaţi Curții de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit referatului cu propunere de arestare, prinţul Paul de România a pretins că este îndreptăţit la mai multe proprietăți, în calitate de descendent în linie directă al lui Carol al II-lea al României (nepot din fiu), dar şi în calitate de cumpărător al drepturilor succesorale ale prinţesei Elena a României, pe care le-a achiziţionat conform unui contract de vânzare-cumpărare din 2001.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Dinamo, în pericol! Selmani riscă suspendarea în meciul cu Oțelul

Astrit Selmani, atacantul kosovar al lui Dinamo, riscă suspendarea dacă va primi un cartonaș galben în confruntarea cu Oțelul Galați, un scenariu care ar...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă