17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCopilul salvat din fântână după mai bine de 10 ore se află...

Copilul salvat din fântână după mai bine de 10 ore se află în stare critică la Spitalul Grigore Alexandrescu. Micuțul este intubat și ventilat mecanic

Copilul de un an și opt luni, căzut într-o fântână din Teleorman și scos după aproximativ 10 ore, este în stare critică din cauza unei pneumonii de aspirație. Copilul a fost transportat la spital, în stop cardio-respirator și cu o hipotermie severă.

“Băiețelul este în stare gravă. Am înțeles că a făcut stop cardio-resppirator în ambulanță. Deocamdată, temperatura corpului s-a stabilizat, dar din cauza problemelor pulmonare este în stare gravă. A intrat lichid în plămâni. Toate intervențiile sunt de reanimare, nu chirurgicale. În continuare este intubat, ventilat mecanic. Problema pulmonară de aspirație, probabil, va trece mai greu”, a declarat Raluca Alexandrescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

Diagnosticul medicilor este de hipotermie severă, copilul fiind pe suport ventilator şi perfuzii de rehidratare. Acesta este internat pe secţia de terapie intensivă.

Copilul de aproape doi ani, din Balta Sărată a stat timp de mai bine de 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, şi a fost scos de pompieri în urma unei misiuni extrem de dificile.

Mama copilului, însărcinată în opt luni, a ajuns, marți, la spital, însă starea sa este stabilă și va fi externată în cursul zilei de miercuri.

“Mama este în stare stabilă și va fi externată. A venit de două ori la spital, prima dată la ora 12 și apoi la ora 15. Era nevoie de supraveghere medicală pentru orice fel de complicații. Dacă situația nu ar fi fost sub control, femeia ar fi putut naște premature”, a declarat Ștefan Răgălie, purtătorul de cuvânt al  spitalului din Roșiorii de Vede.

 

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă