8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialControversele vicepremierului Ciolacu, propus interimar la Apărare: relația cu Omar Hayssam și...

Controversele vicepremierului Ciolacu, propus interimar la Apărare: relația cu Omar Hayssam și milionul de lei apărut peste noapte în declarația de avere

Vicepremierul PSD Marcel Ciolacu, propus interimar să preia portofoliul Apărării, are mai multe nereguli în declarația de avere: el nu poate să justifice un milion de lei și este un apropiat al controversatului Omar Hayssam, care ispășește o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru terorism. 

România liberă a dezvăluit că vicepremierul Marcel Ciolacu nu poate justifica aproape un milion de lei. Peste 100.000 de lei i-au apărut abia anul acesta în declarația de avere, dar într-un cont deschis în 2003, nemenționat anterior. Iar o sumă de aproape 800.000 de lei din dividende s-a evaporat și nu a fost niciodată declarată de Ciolacu.



Contactat de România liberă, Ciolacu a admis că are un cont personal deschis încă din 2003, dar nu a reușit să-l alimenteze cu sume semnificative până anul acesta.

O altă mare controversă legată de Marcel Ciolacu este relația cu Omar Hayssam, care ispășește o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru terorism, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. În 2015, a apărut o fotografie cu Ciolacu și Hayssam, de la o partidă de vânătoare din anii 2000, perioadă în care Hayssam era foarte apropiat de liderii PSD Buzău. Mai mult, există informații conform cărora, în aceeași perioadă, Hayssam i-ar fi împrumutat lui Ciolacu 200 de milioane de lei vechi. 

Amintim că Adrian Țuțuianu a demisionat marți din fruntea Ministerului Apărării, după ce a anunțat că banii pentru militari vor fi plătiți eșalonați, pentru că MApN nu a primit fondurile din rectificarea bugetară. Ulterior, Țuțuianu a declarat că și-a dat demisia pentru ca a comunicat defectuos și că de fapt banii sunt, iar premierul Tudose a spus, la Antena 3, că ministerele de forță ”să nu mai folosească mesaje care nu sunt adevărate”.

”Din nimic, dintr-o stare foarte stabilă ne-am trezit pe site-ul Ministerului Apărării cu un comunicat, un fel de telegramă publică adresată către unităţi şi subunităţi care spunea că nu mai sunt bani. Este o enormitate că nu sunt bani de salarii la armată. Aşa ceva nu se face”. 

O altă speculație apărută în spațiul public este că, de fapt, demisia lui Țuțuianu reprezintă o reglare de conturi în PSD, Liviu Dragnea este convins că fostul ministru al Apărării vrea să-i ia partidul, au declarat surse citate de HotNews.


Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă