15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune un angajat al CFR Marfă despre vagoanele casate: Erau ruginite...

Ce spune un angajat al CFR Marfă despre vagoanele casate: Erau ruginite și putrezite

Unul dintre angajații CFR Marfă a declarat, atunci când a fot adus la sediul DIICOT Timișoara, că în cazul vânzării vagoanelor la prețuri subevaluate, garniturile erau "ruginite, putregaiuri", potrivit Mediafax.

Unul dintre suspecţi, angajat al CFR Timişoara, a declarat presei, în faţa DIICOT Timişoara, că „cei de la sucursală ne-au înştiinţat că au băgat în cont 5 miliarde şi că urmează să taie 200 de vagoane pe Regionala Timişoara”.

„Noi atâta am făcut din partea reviziei, doar am verificat osiile şi seriile, fiecare vagon să fie tăiat în parte. Osiile sunt din oţel special, vagoanele erau de casare, ruginite, putergaiuri, mai departe nu vă pot spune, că nu ştiu”, a declarat angajatul CFR.

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 63 de percheziții în București și în 9 județe la CFR Marfă la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.000.000 prin vânzarea unor vagoane de tren la fier vechi pentur un preț subevaluat, arată un comunicat de presă.

Potrivit polițiștilor, 2.450 de vagoane ar fi fost vândute la fier vechi cu prețuri mai mici față de normal, iar prejudiciul se ridică la 6.313.748 de euro.

Ofițerii DGA au ridicat înscrisuri de la CFR Marfă, Bursa de Mărfuri și REMAT, în ancheta referitoare la vânzarea subevaluată a unor vagoane de tren, au precizat, pentru România Liberă, reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție. Potrivit anchetatorilor, fostul director al companiei, Mihuț Crăciun, este acuzat de fals și delapidare.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă