16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCE estimeaza cresterea ratei somajului in Romania la 8%

CE estimeaza cresterea ratei somajului in Romania la 8%

Comisia Europeana (CE) anticipeaza ca rata somajului din Romania va creste semnificativ in acest an, pana la 8%, de la 5,8% in 2008, si o reducere usoara in 2010, pana la 7,7%, potrivit prognozei de primavara publicata luni, informeaza Newsin.

Potrivit Hotnews, Comisia Europeana estimeaza o deteriorare a economiei romanesti fata de prognoza interimara din ianuarie 2009. Nu va fi o crestere economica in urmatorii doi ani, arata Comisia, care prognozeaza pentru 2009 indicatori cu valaorea negativa, -4%, iar in 2010 – 0%. In ianuarie se prognoza o crestere de 1,75% in 2009 si de ceva sub 2,5% in 2010.

Comisia Europeana prognozeaza o restrangere a deficitului de cont curent al Romaniei pana la 7,4% din PIB in acest an, de la 12,3% in 2008, pe fondul reducerii puternice a comertului exterior, anunta Newsin.

Pentru 2010, CE anticipeaza continuarea tendintei de restrangere a deficitului balantei de plati, pana la 6,1% din produsul intern brut (PIB).

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Carlo Ancelotti, înainte de Villarreal – Barcelona: „Să câştigi e mai important decât să joci bine”

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a răspuns criticilor legate de stilul de joc al echipei, subliniind că pentru el, rezultatele sunt mai importante...

Ludovic Orbul sau ratatul de serviciu

Tu te lauzi că Ludovicul înainte ți s-a pus?… Ce-l mâna pe el în luptă, ce-a voit acel exclus? Cam așa ar suna acum versurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă