5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO Ce a făcut de fapt bătrânul de 71 de ani despre...

VIDEO Ce a făcut de fapt bătrânul de 71 de ani despre care Jandarmeria susține că a fost agresat de un protestatar din Piața Victoriei

Imaginile apărute pe Internet de la protestul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, unde mai multe persoane au împiedicat angajaţii Primăriei Capitalei să instaleze târgul de Crăciun, arată ce a făcut de fapt bătrânul de 71 de ani despre care Jandarmeria spunea că a fost agresat de un protestatar.

Imaginile difuzate pe reţelele sociale arată cum o persoană în vârstă se opreşte în Piaţa Victoriei, pe trotuarul din faţa Guvernului, şi schimbă câteva cuvinte cu jandarmii. Protestatarul care filma cu telefonul mobil îl întreabă pe bătrân ce părere are despre ce se întâmplă în Piaţa Victoriei, iar acesta îi răspunde din mers prin jigniri şi injurii. Pe filmare se aude cum, la rândul său, bărbatul îi răspunde, numindu-l pe bătrân „comunist” şi „nesimţit” şi cerându-i să se oprească, moment în care bătrânul îl loveşte pe protestatar cu rucsacul.

Sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei Primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a explicat la Digi24, în urma incidentelor din piaţă, că un protestatar a lovit un alt cetăţean, o persoană mai în vârstă, iar când jandarmii au vrut să-l conducă pe acesta la secţia de poliţie, ceilalţi manifestanţi au intervenit, fapt ce a dus la îmbrânceli între forţele de ordine şi protestatari.

Ulterior, Jandarmeria a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care anunţa că trei persoane care au provocat tulburări ale ordinii publice în Piaţa Victoriei şi au agresat un bărbat în vârstă au fost amendate cu 7.000 de lei. "Cele trei persoane care au provocat astăzi tulburarea ordinii publice şi au agresat o persoană în vârstă au fost sancţionate contravenţional cu suma de 7000 mii de lei", a scris Jandarmeria, ataşând şi o fotografie a bărbatului agresat, însoţită de explicaţia: "Fotografia relevă agresiunea împotriva unui bărbat în vârstă de 71 de ani care se afla în trecere prin Piaţa Victoriei".

Jandarmeria a mai precizat că "libertatea, sub toate aspectele şi nuanţele ei, înseamnă respectarea celui de lângă tine, libertatea nu înseamnă să loveşti fizic persoane în vârstă sau să jigneşti”. Oamenii au reacţionat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei, unde au postat comentarii în care acuză instituţia de manipulare.

„Domnul acela în vârstă pe care îl apăraţi voi şi daţi pe afară de simţul datoriei este departe de a fi inocent. Nu se afla <în trecere> pe la Piaţa Victoriei, ci a provocat cu intenţie directă, prin abuzuri verbale şi fizice tinerii care se aflau în piaţă să îşi manifeste libertatea de exprimare”, a scris cineva.

„Jandarmeria dezinformează şi manipulează copios punând poze cu bătrânelul simpatic de 71 de ani care trecea nevinovat prin Piaţa Victoriei şi a fost pe nedrept agresat de protestatarii cei răi şi violenţi şi soroşişti. Partea în care a căutat să provoace la greu, a înjurat şi apoi a lovit cu rucsacul nu sunt deloc relevante. Relevant e să poată brava cu simţul civic jandarmeria, chiar şi înainte ca organele de cercetare penală să ajungă la concluzii. Agitatori pesedişti merg mână în mână cu Jandarmeria supusă, coruptă şi agresivă”, este un alt comentariu.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă