17.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialCA al TVR, in Parlament

CA al TVR, in Parlament

Secretarul Camerei Deputatilor Ioan Munteanu a afirmat, astazi, dupa sedinta Birourilor permanente reunite, ca deputatul PD Ioan Oltean a pledat pentru amanarea exprimarii votului referitor la presedintia Consiliului de Administratie (CA) al STVR pana la nominalizarea celor doi reprezentanti din partea Presedintiei si PD, informeaza Rompres.

"Am considerat ca Parlamentul nu poate sa aiba imixtiuni in dreptul Consiliului de Administratie, care prin vot a decis alegerea lui Alexandru Sassu ca presedinte si avand in vedere ca cele doua voturi nu ar putea influenta aceasta numire. Vom propune ca votul sa fie unul cu bile, fiind nevoie de 232 de voturi pentru validarea acestei propuneri", a spus Munteanu.

De asemenea, pe ordinea de zi vor mai figura modificarea componentei unor comisii comune de la cele doua Camere, numirea unor membri titulari ai CA al SRTV, in speta reprezentantul Presedintiei si cel al PD, numirea a doi membri in CA al SRR din partea Presedintiei si PD, precum si numirea unui membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Comisiile parlamentare de specialitate au validat, luni, candidatura lui Alexandru Sassu pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu 16 voturi pentru, inregistrandu-se si trei abtineri. El a fost propus pentru CA al SRTv de grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat.

In ceea ce-l priveste pe Catalin Avramescu, candidatul propus de Presedintie pentru Consiliul de Administratie al televiziunii publice, acesta nu a fost validat de comisiile parlamentare de specialitate. Candidatura sa a fost respinsa cu 10 voturi "impotriva", 4 "pentru", inregistrandu-se si 5 abtineri. In aceeasi sedinta, comisiile parlamentare de specialitate au validat candidatura lui Alexandru Lazescu, propus de PD, cu 12 voturi "pentru", 2 "impotriva" si 5 abtineri.

Saptamana trecuta, din partea PSD au fost validati ca membri ai CA al SRTV Alexandru Sassu, Anne Juganaru, Victor Socaciu – titulari, Vasile Arhire, Dumitru Pelican – supleanti.

Mircea Danieliuc, propus ca supleant si din partea PSD, s-a retras si nu s-a prezentat la audierile de saptamana trecuta, motiv pentru care Adrian Paunescu a anuntat ca nu a fost discutata candidatura sa si nici supusa la vot. In sedinta de luni a fost validat Marius Lazar, supleant, in locul lui Mircea Danieliuc.

Tot saptamana trecuta au mai fost validati: din partea PNL – Dida Dragan-titular, Brandusa Miron-supleant, din partea PRM – Radu Toma-titular, Nicolae Teodorescu-supleant, din partea UDMR – Stanik Istvan-titular, Salamon Marton Laszlo-supleant, din partea PC – Razvan Barbato, din partea minoritatilor nationale altele decat cea maghiara – Raico Cornea-titular. Supleant a fost propus Cristian Topescu care, desi a participat la audieri, ulterior s-a retras. Tiberiu Calin Tanase a fost validat ca supleant din partea grupului.

 

Plenul a mai validat, in urma cu o saptamana, candidaturile din partea angajatilor TVR – Sorin Burtea si Marian Voicu-titulari si Mihai Radulescu si Ioana Bantoiu-supleanti, iar din partea Guvernului – Vlad Velcu-titular, Mirela Luca-supleant.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Raed Arafat dă explicații despre posibilitatea unui sistem de tip Ro-Alert la cutremure

Şeful Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni, că nu se vor da mesaje de tip Ro-Alert la cutremure până...

Un nou studiu științific îngrijorător! Microplasticele, prezente la baza creierului uman

Un nou studiu științific a descoperit prezența microplasticelor în țesutul nazal la baza creierului uman, mai exact în bulbul olfactiv, zona responsabilă de detectarea...

Creștere de 4,8% a cifrei de afaceri din industrie în primele șapte luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, a înregistrat o creștere de 4,8% în primele șapte luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă