17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBasescu critica neglijenta autoritatilor in problemele de mediu

Basescu critica neglijenta autoritatilor in problemele de mediu

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, ca o solutie pentru rezolvarea problemelor de mediu la nivel local este ca Guvernul sa finanteze intocmirea de proiecte.
Potrivit Mediafax, Basescu a spus ca, din punct de vedere al consumarii eficiente a resurselor, Romania este mult ramasa in urma fata de democratiile consolidate din Uniunea Europeana.
El a aratat ca din bugetul Uniunii Europene Romania va primi, in perioada 2007-2013, pentru mediu, 5,5 miliarde de euro. El a subliniat ca aceasta suma, desi poate parea mare, este mica in raport cu efortul national referitor la necesitatile de mediu, estimate de specialisti, potrivit presedintelui, la 27-30 miliarde de euro pana in 2030.
Seful statului a enumerat principalele probleme de mediu din Romania. Basescu a amintit faptul ca Bucurestiul inca nu are o uzina de tratare a apelor uzate, subliniind ca in Dunare ajunge direct canalizarea din Capitala. Conform presedintelui acest fapt arata cat de neglijata a fost politica de mediu din Romania.
Presedintele s-a referit la problema gropilor de gunoi si la reabilitarea urbana, existand orase coplesite de emisiile de gaze.
Basescu s-a declarat totodata dispus sa se implice direct intr-o campanie de plantare de copaci in sudul Olteniei si in Dobrogea, locuri in care, conform afirmatiilor sale, desertul castiga zi de zi teren in fata spatiului verde.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă