Baconschi, replică dură după ce Liviu Pop l-a atacat pe Pleşu: "Atât a învăţat prostul semidoct"

de Mircea Marian , 29 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 20:14, 29 septembrie 2017
Baconschi, replică dură după ce Liviu Pop l-a atacat pe Pleşu: "Atât a învăţat prostul semidoct"

După ce ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a scris pe Facebook că Andrei Pleşu "nu reuşeşte să ţină ştacheta sus", fostul ministru de Externe Teodor Baconschi i-a replicat demnitarului PSD.

"Atât a învățat prostul semidoct, instalat abuziv într-o funcție publică: să spună că intelectualii care-l critică (sau pur și simplu se amuză pe seama tâmpeniilor lui) sunt PRETINȘI intelectuali. Întrucât el adresează asemenea replici unui segment de public incapabil să definească noțiunea însăși de intelectual, succesul pare garantat. Morala e alta: numai incultura agresivă și impostura emit pretenții. Opusul lor nu pretinde nimic, chiar dacă nu se bucură de respectul meritat", a scris Baconschi, pe Facebook.

Andrei Pleșu a amintit că "Pop nu ştie cum se scrie pluralul articulat al cuvîntului „copil“ (adică nu cu doi, ci cu trei „i“: copiii)", ceea ce "este destul de neplăcut".

"Un ministru al Învăţămîntului ar trebui să fie ceva mai instruit decît un corigent de-a cincea la română. Dar are şi el scuzele lui. Una dintre ele a fost formulată de un alt ministru al Educaţiei, dna Ecaterina Andronescu (pe care, cu scuzele de rigoare, aş îndrăzni s-o calific drept cea mai duioasă, tandră, mămoasă catastrofă a sistemului nostru şcolar): „Dl Pop e profesor de matematică“. Aţi auzit? Dacă eşti profesor de matematică nu e musai să vorbeşti corect româneşte. Numai profesorii de română au această obligaţie. Matematicienii nicidecum! Iar miniştrii, nici atît!", a scris Andrei Pleșu.


Mai mulţi intelectuali l-au criticat pe Pop, în ultimele zile.

Un apel la care au aderat aproape 200 de cadre didactice, academicieni, oameni de cultură, cercetători a fost făcut public miercuri, 20 septembrie, în contextul discuțiilor privind reorganizarea Editurii Didactice și Pedagogice și transformarea acesteia în singura editură cu drept de publicare a manualelor școlare. Semnatarii i-au solicitat lui Pop să renunțe „imediat la monopolizarea manualelor, la impunerea manualului unic sau la cosmetizarea acestei acțiuni sub fardul gros al așa zisei licitații de autori, organizată de editura de casă a statului”.

la 19 septembrie, zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei la un protest îndreptat împotriva ministrului Educației Naționale, Liviu Pop. Acțiunea s-a desfășurat sub numele "Biblioteca pentru Pop", iar printre cei prezenți au fost și scriitorii Mircea Cărtărescu și soția sa, Ioana Nicolaie. Participanții au adus cărți, care ulterior vor fi donate unor unități de învățământ.

În martie 2017, Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Gabriel Liiceanu, pe care l-a acuzat că ar fi minţit în faţa Consiliului European. "Nu am luat decizia, dar mă gândesc serios să depun plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu”, a spus Dragnea, la Antena 3.

„Eu am foarte mari rezerve să fac plângeri penale. I-am făcut până acum domnului procuror Papici şi domnului Marian (Mircea Marian, n.r.), jurnalist celebru, care instiga la violenţă nişte oameni împotriva mea. Eu nu sunt reclamagiu de profesie, de asta spun: mă gândesc foarte serios. Poate omul a citit un text livrat de cineva”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că Liiceanu a citat o declaraţie falsă în Parlamentul European, pe care i-a atribuit-o.

Comentarii

 • Gentleman

  30 septembrie 2017 9:46

  intodeauna cand vorbeste un prost apare altul si mai prost care sa-l intreaca.

  raspunde comentariului
 • Wer

  30 septembrie 2017 8:18

  Un om cu patru clase a condus Romania,iar acum a ajuns praf si pulbere...au mai dat si niste genii o mana de ajutor.

  raspunde comentariului
 • @ Radu Constantin

  30 septembrie 2017 3:29

  Este regretabil, este chiar INDECENT, sa spui despre Presedintele tarii dumitale, despre domnul Iohannis, ca este politruc! Ai exemple suficiente ca sa intelegi semnificatia termenului! Ii ai pe Tariceanu, Dragnea, Tudose, Firea, etc. Ca sa iti clarifici sensul cuvantului si sa nu-l mai plasezi unde si cui nu i se potriveste, fa efortul si citeste articolul httpdilemaveche.rosectiunetilc-showarticolpolitruc, scris de Prof. Dr. Rodica Zafiu. Mai inveti ceva, indiferent ce varsta ai avea. Se pare ca ai nevoie!

  raspunde comentariului
  • Ghita Bizonu'

   30 septembrie 2017 16:39

   Ai dreptate. Iohanis nu este politruc. E doar falsificator si urmas al nazismului cu acte in regula!!!

   raspunde comentariului
 • Neagu Djuvaranu

  29 septembrie 2017 15:46

  Cine vorbeste tocmai parlitul de baconsky .....Alt analfabet cu pretentii de 'telectual comunist, mai bine se ducea la munca cinstita la lcapsuni decat sa suga de la ce a ramas de la stapanii lui autohtoni

  raspunde comentariului
  • ion

   30 septembrie 2017 13:59

   Meri mă si pune mana pe furcă, nu te mai da pe enternet, că rage Joiana în grajd...

   raspunde comentariului
 • GUVERN DE PROSTI

  29 septembrie 2017 15:38

  CEAUSESCU PUNEA IN CONDUCERE NUMAI OAMENI MAI SCUNZI DECAT EL...DRAGNEA PUNE NUMAI OAMENI MAI PROSTI DECAT EL...DAR POP E PROST SEMIDOCT...ADICA SE DA SI INTELIGENT...Nu se face, domle ministru, e rusine sa te dai ce nu esti...si se mai supara si sefu...

  raspunde comentariului
 • Msero

  29 septembrie 2017 14:19

  Cam exagerati, treaba ministrului nu e sa numere cati i, iar daca il criticam ca nu-si face treaba, trebuiesc alte argumente. Il admiram pe Plesu ca stie cati i de pun, dar cand era ministru cam multi s-au imbogatit subit.

  raspunde comentariului
 • ??????

  29 septembrie 2017 14:18
 • Marian

  29 septembrie 2017 13:07

  Dle Baconschi, Inca o data se adevereste ca "gloata inepta si violenta" loveste crunt in evolutia Romaniei catre o societate civilizata, educata, cu oameni promovati asemeni nivelului ei, transformat o tara intr-un fierbinti mai mare. Societatea civila nu mai poate sta in neimplicare, precedentul OUG 13 se poate intoarce oricand si, pe cale de consecinta, iesirea in strada trebuie sa fie, in prima faza, semnalul ca nu se mai poate asa. Aceasta coalitie toxica pentru marea majoritate a romanilor cinstiti si contribuabili ai statului trebuie sa plece, democratic, prin alegeri anticipate. Este daunatoare promovarea paguboasei sintagme ,"taxare la vot", dupa 4 ani, de ce nu dupa 1 an in care au dat masura incompetentei, dezastrului in toate domeniile, indepartarea de Europa civilizata si indreptarea spre Eurasia mujicilor. Trebuie sa VA implicati si sa militati pentru coagularea valorilor din societatea civila pentru binele tuturor romanilor. Marian

  raspunde comentariului
  • clencix

   30 septembrie 2017 11:04

   Cum gloata isi vede de ale ei, nu mai departe de varful limbii, ceilalti o lasa in pace sa-si faca singura harachiri, daca altfel nu pricepe. E ca in bancul cu ciobanul care nu stia nicio limba si la sfarsit a zis ca cel ce l-a intrebat nu i-au folosit la nimic stiintele. Asa ca ciobanul a ramas numai cu limba lui, cu oile lui, in varful muntelui lui, pe care le va pierde curand fara sa stie de ce..

   raspunde comentariului
 • romanul pur

  29 septembrie 2017 11:54

  Baconski, vezi-ti de treaba, nu vezi ca ai nume strain? Nu te baga in politica...politica este a PSD-ului azi...PNL-ul a propus amenda de 70000 de lei lui Rares Bogdan cand UDMR-ul propunea doar 20000 in CNA, asa incat sa inteleaga lumea ca PARTIDUL VOTAT DE MILIOANE DE ROMANI are la degetul mic toate celelalte partide, asa cum a fost vointa poporului.!

  raspunde comentariului
 • Bine zis

  29 septembrie 2017 11:52

  Care ministru, domnule Baconschi? POP e o caricatura de ministru. Din pacate nu e singurul in guvernul asta. Eu cred ca trebuie sa ai un tupeu nemasurat sa accepti demnitatea de ministru fara ca nimic sa te indreptateasca. Vremea politrucilor agresivi si profesional impotenti.

  raspunde comentariului
 • FOST LIDER DE SINDICAT...CEL MAI VALOROS DINTRE SINDICALISTI CA DE ASTA A AJUNS IN FRUNTEA UNUI MINISTER DESTEPT

  29 septembrie 2017 11:49

  CE V-AR MAI FI ARESTAT PE VOI, INTELECTUALILOR, LIVIU DRAGNEA DACA ERAM ACUM CU 30 DE ANI IN URMA...dar si azi, ciocu mic...el e la putere...el, unicul!

  raspunde comentariului
  • viceversa

   30 septembrie 2017 10:54

   Inca o dovada de libertate a parerilor. Noroc insa ca fiecare pasere pe limba ei piere.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design