22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Penitenciarul Arad. Un deținut a fost găsit spânzurat într-o baie

Anchetă la Penitenciarul Arad. Un deținut a fost găsit spânzurat într-o baie

 

Conducerea Penitenciarului Arad a deschis o anchetă, după ce un deținut de 24 de ani a fost găsit, vineri, spânzurat, într-o baie a închisorii. Este a doua oară în ultimele două luni când un astfel de incident are loc în această instituție, potrivit Mediafax.

 

Bărbatul executa o pedeapsă de șase ani și trei luni, fiind acuzat de furt. Potrivit unor surse locale, el ar mai fi avut de așteptat mai puțin de un an pentru a intra în prima comisie, care analizează posibilitatea eliberării condiționate.

„Bărbatul a fost găsit în baia camerei, s-au efectuat manevrele de resuscitare de către personalul medical al Penitenciarului, s-a solicitat intervenţia echipajului SMURD, medicii au continuat manevrele de resuscitare, bărbatul fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat, murind la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penintenciarului de Maximă Siguranţă Arad, Eduard .

Bărbatul nu a avut un comportament care să atragă atenţia celor din jur.

În acest caz, conducerea Penitenciarului Arad a început o anchetă internă şi, conform procedurii, a sesizat Poliţia şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru a face cercetări în acest caz.

În 20 septembrie, un deţinut în vârstă de 48 de ani a fost găsit spânzurat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă